Blogzine

Elektromos autóra gyűjt a 10 millió Fa közössége

„Szükségünk van egymásra: nekünk a fákra, a fáknak miránk.” Ennek a mottónak a jegyében döntött úgy a 10 millió Fa, hogy elindítja FaMentő Autóját. Az elektromos haszongépjármű nemcsak vizet hivatott szállítani a nagy forróságban, de tápanyagokat, szerszámokat és szakembereket is. A faültető közösség szerint nemcsak a fákkal vagyunk közösen egymásra utaltak, de nekünk embereknek is szükségünk van egymásra. A klímaválság negatív hatásai alól senki nem mentesül. Ezért azt reméli, minél többen, nemcsak magánszemélyek, de cégek is „beszállnak majd” a FaMentő autóba.

Az ország legnagyobb civil faültető szervezete, a 10 millió Fa immár négy éve dolgozik azon, hogy a fokozódó klímaválság közepette élhetőbb, egyben szebb környezetet teremtsem. Négy éve ültet: erdőt, fát, cserjét – és, ha csak az elmúlt fél évet nézzük:

200 településen több mint 50 ezer fának adtak esélyt a növekedéshez.

De nemcsak esélyről van szó: öntözésről, gondoskodásról, odafigyelésről. A szervezet legújabb kampányának középpontjában a nagyvárosi fák túlélése áll. A perzselő nyár, a villámárvizek gyökereket kimosó áradata minden frissen ültetett fánknak, cserjénknek megpróbáltató. Szükség van szakszerű gondozásra.

Ezt a célt szolgálja a 10 millió Fa közösség FaMentő autója!

És, hogy mit kell tudni?
Mivel szükségünk van egymásra: nekünk a fákra, a fáknak miránk, a FaMentő Autó rendszeres öntözésen túl tápanyagot, faápoló szerszámokat és szakembereket szállít – mindig oda, ahová kell. Odafigyelésre pedig szüksége van a Budapesten elültetett közel 40 ezer fának.

Elektromos autó a városi fák szolgálatában

Az elektromos FaMentő Autóhoz mindössze 11 531 600 forint összegyűjtésére van szükség – ha az autó megvan, a többit (szakembert, fenntartást, üzemeltetést) a 10 millió Fa Alapítvány közössége biztosítja. Ha pedig összejött a pénz, irány a pálya: az autó egyetlen töltéssel akár 220 kilométer megtételére képes, így könnyedén felkeresheti Budapest távolabbi pontjait, míg kis mérete lehetővé teszi, hogy könnyedén megközelítse az ápolásra, éltetésre szoruló fákat a legzsúfoltabb belvárosi helyszíneken is.

Szállj be te is a FaMentő Autóba, teremtsünk együtt élhetőbb világot!

 

Megosztás