Blogzine

Közel 8 milliárd forint értékben újabb fejlesztés valósult meg a Sanofi csanyikvölgyi fecskendőgyárában

Közel nyolcmilliárd forintos beruházást valósított meg a Sanofi a csanyikvölgyi fecskendőgyártó egységében, ehhez a magyar állam 1.2 milliárd forinttal járult hozzá. Az elmúlt 10 évben több mint 22 milliárd forint értékben valósítottak meg fejlesztéseket a telephelyen.
A több mint 400 főt foglalkoztató csanyikvölgyi üzem a Sanofi egyik legmodernebb vérhígító gyártójó üzeme, valamint a fecskendőgyártás kiválósági központja országos és nemzetközi szinten egyaránt.
A sok esetben életmentő véralvadásgátló készítményt gyártó üzem újabb fejlesztési lépcsője hozzájárul a magyar és a világ 60 egyéb országában élő beteg gyógyszerellátásának biztosításához és fenntarthatóságához.

Európa egyik legkorszerűbb injekciógyártója a Sanofi Miskolc melletti, 1986 óta, közel négy évtizede működő csanyikvölgyi gyáregysége, mely a közelmúltban helyezte üzembe új, csúcstechnológiás, előretöltött steril fecskendő gyártósorát. A gyáregység ezzel megőrzi vezető szerepét a sok esetben életmentő, vérhígító injekciós termékek előállításában a Sanofi cégcsoporton belül, valamint elvitathatatlanul kulcsszereplője a világ vérhígító termékei gyártásának.

2020 őszén a Sanofi magyarországi leányvállalatának vezetői Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közösen jelentették be azt a közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést, mely a magyar állam 1.2 milliárdos támogatásával valósult meg. Az új gyártósor immár teljes gőzzel működik és napi szinten javítja a magyar betegek hozzáférését is ehhez a fontos készítményhez.
„A tradicionálisan erős és nemzetközileg versenyképes magyar gyógyszeripar fontos szerepet tölt be a gazdaság fejlesztésében, hiszen ez az ágazat költ bevételarányosan legtöbbet innovációs célra. Az iparág nemzetközi versenyképességét világosan mutatja az erős export tevékenység, melynek éllovasa a Sanofi.” – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Sanofi Magyarországon közel 2000 fővel van jelen, a Miskolc melletti gyáregysége több mint 400 magyar munkavállalónak biztosít megélhetést, ezzel az észak-magyarországi régió egyik jelentős munkáltatója. Csanyikvölgyben végsterilizált ampullákat, injekciókat és aszeptikusan előállított, előretöltött fecskendőket gyártanak steril környezetben, magas szintű gyártási biztonsággal és világszínvonalú technológia alkalmazásával. A kiemelkedő szakértelmet igénylő munkafolyamatok minden esetben magas hozzáadott értékű, kiemelt technológiai színvonalú termékeket eredményeznek. „Az elmúlt 10 évben több mint 22 milliárd forint értékben valósítottunk meg fejlesztéseket, ebből az elmúlt hét évben két lépcsőben két nagyteljesítményű high-tech előretöltött fecskendő gyártósor telepítése történt meg, 2,5 szeresére emelve ezáltal a fecskendőgyártó kapacitásunkat. Évente több mint 200 millió injekció egységgel járulunk hozzá betegek millióinak gyógyulásához Magyarországon és a világ mintegy 60 országában, melyekbe termékeinket exportáljuk.” – mondta el Dr. Mester Viktória a Sanofi csanyikvölgyi gyáregységének igazgatója. Ez a teljesítmény is hozzájárul ahhoz, hogy a Sanofi Magyarország második legnagyobb gyógyszergyártója és a 22. legnagyobb hazai exportőr vállalata.

 

 

Megosztás