Blogzine

Öt fiatal művésznek ítélték oda a Junior Prima Díjat

Öt fiatal művésznek ítélték oda idén a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában múlt héten csütörtökön, Budapesten. Az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese adta át a csaknem ötven jelölt közül kiválasztott tehetségeknek.

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Idén Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező, Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja, László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja, Medveczky Balázs színész, a Vígszínház társulatának tagja és Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője érdemelte ki az elismerést.
Az MBH Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 48 jelöltet állítottak ebben az évben. Közülük választotta ki a hattagú zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál, színész-rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azt az öt fiatal tehetséget, akik kiérdemelték a Junior Prima címet.

Junior Príma Díj, fotó: MBH Bank

„Az idén létrejött MBH Bank egyik elődjeként a Takarék Csoport 2017 óta gondozta a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriáját. Örömmel tölt el minket, hogy folytathatjuk ezt a hagyományt, és idén először az MBH Bank színeiben adhatjuk át ezeket a díjakat, amelyek révén támogatjuk a fiatal tehetségeket, és segítünk abban, hogy egy független szakmai zsűri által szakmai megerősítést és elismerést, valamint láthatóságot kapjanak. Tudjuk, hogy a szakmai elismerés mindig fontos, de fiatalon még nagyobb súlya van egy ilyen elismerésnek. Ezért fontos volt számunkra, hogy megőrizzük és továbbvigyük ezt a jogelődünktől örökölt díjat” – mondta Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese.

2023-ban tizenötödik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt már 111 fiatal magyar tehetségnek ítélték oda az elismerést.

 

Megosztás