Blogzine

Újra Budapestre jön a millió dolláros startup verseny!

Budapest újra a startupok versengésének középpontjába kerül, amikor az idei évben is megrendezik a világ egyik legnagyobb startup eseményét, a Startup Világbajnokságot. Ez a megmérettetés olyan fiatal tehetségeknek kínál lehetőséget, akik nem csupán innovatív ötleteiket és technológiai fejlesztéseiket akarják bemutatni, de nemzetközi kapcsolataikat fejleszteni szeretnék.

A Startup Világbajnokságot a San Franciscó-i székhelyű Pegasus Tech Ventures alapította, és mára 80 országban vált a startup vállalkozások legnagyobb megmérettetésévé. A verseny évről évre vonzza a startupokat, és a fődíj – egy 1 millió dolláros befektetés – igazi ösztönzést jelent az indulóknak.

Az előző évben, 2022-ben, a magyarországi fordulót a Pozi.io csapata rendezte meg, és ez a megmérettetés hatalmas sikerrel járt. A rendezvényen hagyományos módon helyi startupok versenyeznek, hogy elnyerjék a lehetőséget a San Franciscó-i versenyre való kijutásra. A versenyzők lelkesedése és kitartása lenyűgözte az Innovációs Minisztériumot, amely főtámogatója volt a rangos eseménynek.

A Startup Világbajnokság azzal segíti a hazai startup ökoszisztéma fejlődését, hogy lehetőséget teremt az új generáció innovatív vállalkozói számára, kreativitásukat és technológiai hozzáértésük bemutatásra a nemzetközi porondon.

A magyarországi forduló idén október végén kerül ismét megrendezésre, és már most izgatottan várják a vállalkozók és befektetők, hogy láthassák, milyen új ötletekkel és projektekkel állnak elő a résztvevők. A rendezvény helyszínéül a szervezők a startupok által gyakran látogatott Create26-ot (1061 Budapest, Király utca 26.) választották. Jelentkezni idén is a Pozi.io oldalán keresztül lehet.

Startup Világbajnokság, fotó: pozi.io
Startup Világbajnokság, fotó: pozi.io

A versenyre jelentkező startupok számára a budapesti forduló az ajtó egy új világba. A döntőbe jutó csapatok nem csupán a dicsőségért és a fődíjért versengenek, hanem a nemzetközi hírnévért és a befektetők figyelméért is. A verseny nemcsak az indulók számára, hanem az egész ország számára is jelentős, hiszen a fiatal vállalkozások sikerével együtt jár az ország innovációs potenciáljának növekedése.

A győztes számára a verseny izgalma az idén is többnapos rendezvényben csúcsosodik ki. A regionális döntőben győztes csapatok a San Franciscó-i nagy döntőre utazhatnak, ahol az egész világ figyelme a legjobbakon lesz. Tavaly az Orca Aerospace szerezte meg a kiutazás lehetőségét, de a Babypurp vitte el a különdíjak és felajánlások többségét.

Az idei évben remélhetőleg számos izgalmas és sokszínű ötlettel találkozhatunk majd, hiszen a startupok világa folyamatosan változik és fejlődik. A Pozi alapítói szerint a Startup Világbajnokság Budapesten való megrendezése óriási lehetőség a hazai startupok és a fiatal vállalkozók számára, hogy a nemzetközi szinten is megmérettessék magukat. Az esemény hatalmas vonzerővel bír a befektetők és a nagyvállalatok számára is, akiknek ez a rendezvény remek alkalmat nyújt az új tehetségek felfedezésére és a potenciális együttműködések kialakítására.

A Startup Világbajnokság Budapesti fordulója nem csupán egy startup verseny, hanem egy olyan esemény, amely erősíti a hazai kreativitás nemzetközi hírnevét, lehetőséget teremt a legjobbaknak a bemutatkozásra, akik partnereket, befektetőket találhatnak hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Megosztás