Hazai pálya

Hallottad? A Meki bért emel: 1500 millió forintot költ erre idén!

A Meki hálózatban, azaz a McDonald’s éttermekben átalakítják a bérek és ösztönzők rendszerét – jelentette be a Progress Étteremhálózat Kft. a saját üzemeltetésében lévő éttermek tekintetében – írja az Uniside.hu portál.


A Meki friss közleménye szerint a kihívásokkal teli munkaerőpiaci helyzet és a tartósan magas infláció miatt kiemelten kezeli a béreket. Az étteremhálózat hazai egységeiben 2023-ban már kétszer is történt béremelés, többsíkú bónuszrendszereket vezettek be, sőt,

decembertől egy új ösztönzőrendszert indítanak el és karácsonyi prémiumot is kapnak a munkatársak, beleértve a közreműködő diákokat is.

Mindezt a hálózat több mint másfél milliárd forint ráfordítással valósítja meg az idén.

Ettől lesz versenyképes a idén a Meki ajánlata

Számos, újonnan alkalmazott bérintézkedéssel biztosítja munkaerőpiaci versenyképességét a Progress Étteremhálózat Kft. Ennek egyik legfrissebb eleme a december 1-től elinduló új ösztönző, az ún. megjelenési bónusz, amivel azokat az éttermi kollégákat ismerik el, akikre megbízhatóan, stabilan lehet számítani, azaz például pontosan kezdik a munkát, illetve minden elvállalt műszakot teljesítenek.

Ez az ösztönző a vállalat által üzemeltetett hálózat teljes bértömegét tekintve

közel 10 %-os növekedést jelent, a munkavállalók számára pedig – pozíciótól és étteremtől függően – akár 11 %-os béremelésnek is megfelelhet.

Egy kiadós Meki menü valahol a nagyvilágban fotó: Facebook
Egy kiadós Meki menü valahol a nagyvilágban fotó: Facebook

Támogatás is lesz a Meki dolgozóinak

Felelős munkáltatóként fontosnak tartják továbbá, hogy az ünnepi időszak előtt egyszeri támogatást nyújtsanak a munkavállalóiknak, ezért még december elején extra juttatást fizetnek mindenkinek. Ez a prémium minden, október 26-án már az étteremláncnál dolgozó kollégának jár, függetlenül attól, hogy mikor lépett be, rész- vagy teljes munkaidőben dolgozik-e, illetve ugyanúgy megkapják a közreműködő diákok, mint az állandó munkatársak.

„Szerencsére jó alapokra tudunk építkezni munkaerőfronton, hiszen korábbi felméréseink alapján munkavállalóink több mint 80%-a ajánlaná barátainak, ismerőseinek a Mekit, mint munkahelyet”

– mondta Égi Zsolt, a Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.

További részletek:

Meki hír: 1500 millió forintot fordít idén bérekre a magyar McDonald’s

 

Fotók:  facebook.com/McDonalds

Kapcsolódó posztok:

Megosztás