Blogzine

Magyar Innovációs Szövetség: keresik az év legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeit

A Magyar Innovációs Szövetség az idén is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, a nevezési határidő 2024. február 5.
A pályázat célja

A Magyar Innovációs Nagydíjat a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapította 1991-ben, azóta minden évben meghirdetik a pályázatot, amelyet 27 neves tudósból, valamint vállalatvezetőből álló zsűri ítél oda. A szövetség idén 32. alkalommal hirdeti meg a pályázatot. A korábbi felhívásokra beérkezett 1416 pályaműből 1239 volt megvalósult.

A nagydíj célja, hogy elismerje a magyarországi innováció legkiemelkedőbb eredményeit, egyben lehetőséget biztosítson az innovatív termékek és technológiák megismerésére mind a gazdasági élet szereplői, mind a társadalom számára. Ha érdekel az innováció és az ipari digitalizáció, érdemes elolvasnod az UNI legújabb kiadványát.

A Magyar Innovációs Nagydíj korábbi pályázatain már díjazott innovációval újból pályázni nem lehet. (Fotó: 123RF)

Pénzjutalom is jár az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2023-ban is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, a Magyar Innovációs Alapítvány által, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával. A hivatal HR-vezetőjével az UNI 2023 nyári kiadványában készítettünk cikket, amit itt el is olvashattok: https://uniside.hu/szellemi-alkotasok-vedelme/

A 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj nyertese az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé jelentős pénzjutalmat is kap.

A nagydíj mellett kiosztják

  • a GFM Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díját,
  • az NKFIH Alapkutatástól a piacig Innovációs Díját,
  • az AM Agrár Innovációs Díját, az EM Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díját,
  • az SZTNH Innovációs Díját,
  • a MISZ Startup Innovációs Díját

Pályázati feltételek, nevezési határidő és elbírálási szempontok

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2023. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el.

a bírálóbizottság az innovációból 2023-ban elért eredmény/többlet árbevétel és műszaki, valamint egyéb gazdasági előnyöket mérlegelve hasonlítja össze a pályázatokat. A Magyar Innovációs Nagydíj korábbi pályázatain már díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A díjakat a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében ünnepély keretében adják majd át 2024 március végén egy sajtónyilvános rendezvény keretében.

A pályázati kiírás részletei a szövetség honlapján a https://www.innovacio.hu/nagydij_felhivas.php oldalon érhetőek el.

Nevezési határidő: 2024. február 5.

 

Megosztás