Amerikába mennék, a mesterségem címere SUU-s startup

Már csak kettőt kell aludni, és itt az idei első nagy startup konferencia és verseny: immár ötödik alkalommal indul a Startup Underground. Nem kevesebb, mint 63 startup jelentkezett, akik közül csütörtökön délelőtt 8 mutatkozik be a várhatóan 3-400 fős közönségnek és a zsűriben ülő ismert befektetőknek a Corvin Moziban.

A hazai startup világ résztvevői által földalatti (underground) módon, félig-meddig önszerveződően összerakott, de immár nagy támogatókat is felsorakoztató konferencia a SUU’12 idén is válaszokat keres az olyan fontos kérdésekre, mint a befektető szerzés, vagy a külföldi megmérettetés.

A versenyre 63(!) cég nevezett, ami több mint duplája a tavalyinak, nekik a verseny előtt a Docler Investments tart felkészítést – Mondta Makra Zsolt, a SUU-t támogató Docler Investments ügyvezetője. Van ugyanis még fejlődési lehetősége a kezdő cégeknek a prezentációs készségek vagy az üzleti terv, összerakása, a cégépítéshez szükséges összeg pontos „belövése” azaz megtalálása terén.

A SUU az elindulástól, a tőkebevonásig, az ötlettől, a nemzetközi karrierig számos témában tartogat érdekességeket a téma iránt érdeklődőknek. A rendezvényt idén G. Noel, az Európai Befektető Egyesület (EVCA) elnöke nyitja meg: „Startup-ok a globális gazdasági fejlődésért” című előadásával.

Berényi Konrád, az egyik szervező a tegnapi sajtóbeszélgetésen, az Insiderblog.hu kérdésére elmondta: a SUU egyik fontos megkülönböztető jegye a hasonló rendezvényekhez képest, hogy akár ingyenesen(!) is látogatható azoknak a kezdő cégeknek, vállalkozóknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak belépőt fizetni. A rendezvény  ezzel is hangsúlyozza alulról jövő kezdeményezés jellegét és azt a misszióját, hogy mind több emberrel ismertesse meg a startup világot, a kezdő vállalkozói létet. Ugyanakkor olyan nagy támogatók is elmelik a verseny és a konferencia nívóját, mint például a Cisco, Docler Investments, az Equilor Zrt., a Microsoft vagy a Mol Nyrt.

Az évről évre megszokott befektetői és startup kerek asztalok mellett – a témához kapcsolódóan – a szervezők komoly változásokat terveznek a programban, és a már hagyományos tavaszi szezonnyitó rendezvényen a hazai startup versengés, a hazai siker történetek bemutatkozása mellett egy nemzetközi konferencia panel és egy újszerű verseny is beépült a programba.

Ennek megfelelően a hazai startup-ok már nem csak a megszokott hazai tőkebefektetők előtt versengenek, hanem idén először a Singularity University (SU) regionális versenyébe is benevezhetnek, ahol akár a világhírüket is megalapozhatják.

A Singularity University-t (azaz SU) 2009-ben alapította a NASA és a Google. Az egyetem missziója olyan vállalatok spin off-jának támogatása, amelyek képesek a világ legnagyobb problémáinak megoldására technológiai innovációk felhasználása által. A verseny nyertese 30 ezer dollár értékű ösztöndíjban részesül, és részt vehet az Egyetem 10 hetes nyári képzésén a NASA Kutató Központban. A budapesti verseny lesz az első ilyen megmérettetés a közép – kelet európai régióban. A versenyre már lehet jelentkezni a SUU weboldalán keresztül.

A SUU’12 természetesen idén is teret ad a kapcsolatépítésre, a startup vállalkozók a rendezvényen a legfontosabb hazai tőkebefektetőkkel, szakértőkkel és tanácsadókkal is találkozhatnak, partnereket, ügyfeleket, akár befektetőt találhatnak.

A rendezvényt záró állófogadás és borkóstoló oldott körülményeket teremt majd a verseny eredményeinek megvitatására, üzleti kapcsolatépítésre, a jövő sikeres startup vállalkozásainak megszületéséhez.

A hazai startup közösség egyik legrégebbi rendezvénye idén is várja az érdeklődőket a Corvin Moziban március 8-án.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .