Hazai pálya

Colabs születésnapon voltunk

Az Irányi utcai coworking irodában barbeque party várta a startup világot. A Colabs számos újdonsággal rukkolt elő a szülinapi party alkalmából.A hazai startup ökoszisztéma egyik legaktívabb szereplője harmadik születésnapját ünnepelte. A Colabsban telt ház volt, s annak ellenére, hogy nyár kellős közepén tartunk  meglepően sokan jöttek el a házibulira. Bakó Zsolt szerint még 160-ig számolták az érkezőket, aztán feladták. Magam részéről meg sem próbáltam a tömegben népszámlálást tartani, ránézésre nagyjából mindenki ott volt, aki egy ilyen eseményen jelen szokott lenni. Most talán még olyanok is eljöttek, akik eddig nem, mert az közösségi iroda dugig volt startupperekkel.

A Colabs meglepetéseinek egyike a grillpartyn kívül a StartupFlyer (http://startupflyer.com/) szolgáltatást kiszolgáló weboldal megújulása volt. A népszerű networking eszköz mostantól ékes angol nyelven várja a felhasználókat. Szerettük magyarul is, szerintem szeretni fogjuk ez után angolul is.

A partyn osztogatott szórólap sokak számára csak a vacsora ígéretét jelentette, de aki túljutott azon, hogy erről kellett letépni a vacsorajegyet, annak további hasznos információkat rejtett a lapocska. Pontosan nem körvonalazott információk utalnak arra, hogy a Colabs ezentúl nem csak seed programmal rendelkezik majd, hanem valamiféle angyal programot is tervez. Ennek részletei azonban a bulin nem derültek ki.

További homályos utalásokat találtam egy speciális Startup Weekendről, amely Global Startup Battle néven november 16-18-án erősíti majd az őszi startup versenyek sorát. A kis papírka információi mellett mindenki az újra meghirdetett Colabs seedprogramról beszélt, amelyre még nagyjából egy hétig lehet nevezni.

Kellemes, igazi jó network lehetőséget kínáló este volt, sok hazai tehetséges emberrel, befektetővel és befektetés keresővel. Igazi jó születésnapi hangulattal, pezsgő ötleteléssel, jövő tervezéssel. Azt hiszem ez az, amiért igazán szeretem a hazai startup közösséget, mert egész este úgy éreztem, hogy ez a maroknyi ember kívül tud kerülni a szürke mindennapokon, felül tud emelkedni a napi problémákon, válságon, gondokon. Egy valami érdekli őket… a jövő, a saját ötleteik sikere.  A problémákkal ráérünk holnap is vesződni.

Megosztás