Hazai pálya

Yoda és egy másik Galaxis – 2. rész

Luke és Yoda ugyan rájött, hogy az Új Erő miként terjeszkedik (lásd 1. rész). De igazából a felüdülést az adta meg, amikor Han és Leila megérkezett egy másik Startup Galaxisból.

11-start-ups-enrol-onto-Innovation-Birmingham’s-Low-Carbon-Incubator-Programme-lr-585x542Han és Leila új ötletükkel egy távoli Galaxisban járt, ahol ellátogattak a Birmingham-i inkubátor házba, majd Londonban több eseményen vettek részt. Birminghamben először ugyan nehéz volt beilleszkedniük a jobbára arabok és pakisztániak lakta környéken, majd amikor pár nap múlva sikeresen szállást találtak, elkezdték élvezni az ottani Startup galaxis inspiratív erejét. Mert ott minden héten történt valami és gyorsan zajlottak a dolgok. Mindig volt egy verseny, ahogy az itthoni Galaxisban is látták. De ott valahogy voltak olyan Jedik is, akik segíteni akartak nekik. Minden érdek nélkül. Csak azért, hogy egyszer rájuk, mint sikeres vándorokra hivatkozhassanak. Aztán ott volt a birmingham-i inkubátor ház, ahol többen azon dolgoztak, hogy a messziföldről jötteknek kapcsolatokat építsenek. És ha ottani cégük lett volna, akkor még minimális induló tőkét is kaptak volna az első szabadalmakra. Aztán ellátogattak Londonba, amely ugyan 3 órányira volt, mégis gondolkozásában közelinek hatott.

Itt egy új program állomásaival ismerkedtek meg. Ezt minden vándornak ajánlják, érdemes követni!

bus

És élményeiket elmesélték hazatérve Luke-nak, mesterének Yodának. És a két Jedi megörült, mert lehet, hogy mégis nem csak minden a befektetőkről szól és a tulajdonrészek átadásáról, vagy éppen arról, hogy az Erőt miképpen lehetne meggyengíteni. Hanem arról, hogy az Erő miképpen lehet még erősebb. A közösen épített Galaxis miképpen lehet még nagyobb.

Vegyünk példát az ottani Galaxisról és védjük meg Galaxisunkat!

Ti hogy látjátok?

Megosztás