Hazai pálya

A Continental támogatja a gyerekek digitális oktatását

Idén több mint 21 millió forinttal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját a Continental Automotive Hungary Kft. A felajánlott összegből a szervezet számos előremutató programot valósít meg, így többek között egy digitális oktatási projektet az általuk fenntartott általános iskolákban.

A Continental hazai történetének legnagyobb egyösszegű adományának köszönhetően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa idén is folytathatja projektjét, mely az aktív tanulást és a 21. századi kompetenciákat középpontba állító digitális pedagógiai szemléletváltást célozza.
A szervezet által fenntartott máltai általános iskolákban indított kezdeményezés célja, hogy a diákok számára olyan támogató környezetet alakítson ki, amely elősegíti a hátrányból induló gyerekek iskolai jóllétét és a munkaerőpiaci érvényesüléshez szükséges készségek elsajátítását. A tavalyi tanévben az Alapítvány Tiszaburán hozott létre alkotópedagógiai műhelyt, ahol a gyerekek 21. századi technológiával – lézervágóval és 3D nyomtatóval – tárgyakat készíthettek, vagy a Maker’s Red Box számítógépes program segítségével a kreatív képességeiket fejlesztve szuperhőst tervezhettek.
„Technológiai vállalatként a Continental-nál kiemelten fontosnak tarjuk a jövő generációinak digitális képzését. Éppen ezért támogatunk jó szívvel minden olyan programot, melynek fókuszában a fiatalok technológiai képzése, adottságaik fejlesztése, jövőbeli érvényesülésüket elősegítő kezdeményezés áll” – mondta el Kalmár Ákos, a magyarországi Continental csoport országos HR vezetője. A szakember ellátogatott a gyulaji általános iskolába is, ahol személyesen tekintette meg, milyen hiánypótló fejlesztések valósultak meg a vállalat által biztosított támogatásból.

Digitális oktatás hátrányos helyzetű településeken élő gyerekeknek, fotó: Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén is folytatja digitális projektjének megvalósítását, ezúttal már a Continental támogatásával – a vállalat ugyanis több mint 21 millió forinttal segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját. A hozzájárulásnak köszönhetően Gyulajon indult robotikaszakkör a Revolution Robotics eszközeivel, melynek során a diákok programozással és robotikával foglalkoznak. Az élményalapú foglalkozások fejlesztik többek között a gyerekek problémamegoldó képességét, a közös cél elérése pedig sikerélményt hoz számukra. A máltai általános iskolákban emellett radikálisan megújult a matematika tanítás is: az 1-6. osztályos diákok matematikai alapkompetenciáinak módszeres és tudatos fejlesztéséhez a tanítók a Matific programot használják, amely egyéni tudás- és készségszinttől függően kínál önálló, játékos tanulási utakat a gyerekeknek.

„A leghátrányosabb helyzetű településeken komplex, gyermekközpontú programra és innovatív megoldásokra van szükség a gyerekek felzárkóztatásához, ezért a máltai iskolákban örömmel alkalmazzuk a legmodernebb technológiát is a mindennapi munkánkban” – tette hozzá Thaisz Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke.
A technológiai cégcsoport hazai leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft.-nek a támogatása a jövőbiztos tudás megszerzésén túl a szomszédunkban dúló háború elől hazánkba érkező ukrán menekültek integrációjához, valamint az alacsony jövedelmű, fogyatékkal élők táboroztatásához is biztosít forrást.

Megosztás