KiemeltKülföld

Lords of the Fallen – érkezik az új, látványos rész (videó)!

A Lords of the Fallen nem volt óriási játék-sláger 2014-ben, de a 2023-as, friss verzió jóval többet ígér.

A FromSoftware Dark Souls-sorozatának és Bloodborne-jának befolyása máig sem hanyagolható el, sőt, azt sem túlzás kijelenteni, hogy korunk videojáték-univerzumának jelentős részét alkotják a Soulslike-produkciók.

Ennek bizonyítéka a Lies of P, a frissen debütált akció-RPG. A 2014-es Lords of the Fallen egy izgalmas próbálkozás volt, viszont ezzel kapcsolatban voltak olyan problémák, amik miatt nem tudott klasszikussá válni a program. De ezután! Érkezik az inkább spirituálisnak nevezhető, méltó utód, mint közvetlen sequel ugyanezen a néven, az alábbi elképesztő trailer pedig határozottan felpörgetheti a szubzsáner híveit.

Íme a trailer (úgy rémlik, hogy 17 év felettieknek ajánlott):

A történet egy könyörtelen dark fantasy-univerzumban bontakozik ki, ahol Adyr, egy démoni entitás elesett, de nem véglegesen! A negatív karakter új életre kel, így az élők és a nem élők birodalma egyaránt kockázatban van. A gamer mint Dark Crusader küldetése, hogy feltartóztassa Adyrt. Alap konceptus alapul arra, hogy ez a sötét lovag képes átugrani egyfajta John Constantine-stílusban az alvilágba, ahol komoly kihívások leselkednek ránk, figyelmeztet a trailer is.

Ha túl hosszú ideig vagyunk ebben a dimenzióban, akkor biztosan találkozunk néhány veszélyesen erős ellenlábassal. A Souls-játékokhoz hasonlóan itt is sokféle karaktertípusból válogathatunk magunknak avatárt, akiket szabadon upgrade-elhetünk.

Lords of the Fallen – mit játszhatunk?

Sokféle fegyver áll a rendelkezésünkre, továbbá stratégikus, dinamikus lesz a combat rendszer, de ez a trailerből i nyilvánvaló. Nem muszáj egyedül harcolnunk, a koop módnak hála csoportosan is nekifoghatunk a nemes küldetésnek. Persze, a Dark Soulsokhoz hasonlóan itt is előfordulhat, hogy egy antagonist játékos támad ránk egy másik dimenzióból.

Az új Lords of the Fallen nem sokára itt van, október 13-án debütál PC-n, PS5-ön és Xbox Series X/S-en.

És íme 17 percnyi official gameplay is:

Egy kis háttértörténet

A Lords of the Fallen egy akció-szerepjáték videojáték, amelyet a Hexworks fejlesztett és a CI Games adott ki. A játék a 2014-es, azonos című videojáték utódja, és 2023. október 13-án jelent meg PlayStation 5-re, Windowsra és Xbox Series X/S-re. Megjelenésekor a kritikusoktól pozitív és vegyes kritikákat kapott.

Az eredeti játékmenet

A Lords of the Fallen egy akció-szerepjátékos videojáték, amelyet harmadik személyű perspektívából játszunk. Elődjéhez hasonlóan a játékosok közelharci fegyvereket és mágiát is használhatnak az ellenség legyőzésére, a játékmenet és a harcrendszer pedig a Souls-féle játékokból vett át elemeket. A játék kampánya egy másik játékossal kooperatívan is végigjátszható. A játékban van egy játékos-az-játékos ellen többjátékos mód is.

A játék elején a játékosok létrehozhatják és testre szabhatják saját játékos avatárjukat, és kilenc karakterosztály közül választhatnak. A játék egy összefüggő világban játszódik, amely többszörösen nagyobb, mint a 2014-es játékban szereplő világ. Ebben a játékban két világ van egymásra rétegezve. Az Axiom világa az élők birodalma, de a játékosok egy mágikus lámpás segítségével bejuthatnak Umbralba, a holtak birodalmába. Annak ellenére, hogy ugyanaz a fizikai tér közös, az egyik birodalomban egy megközelíthetetlen területet a másik birodalom meglátogatásával lehet elérni. Ha a játékost megölik, az Umbralba kerül, ahol vissza kell térnie az Axiomba, és vissza kell szereznie az elveszett tapasztalati pontokat. Ha a játékost az Umbral birodalomban ölik meg, az utolsó mentési pontjánál fog újraindulni, és elveszíti az el nem költött XP-it. A mentési pontok messze vannak és kevesen vannak az egyes régiókban, bár a játékosok az Umbral-szörnyektől begyűjtött anyagokból saját mentési pontokat készíthetnek.

A Lords of the Fallen – fejlesztése anno, és most

2014 decemberében Tomasz Gop, a Lords of the Fallen (2014) executive producere megerősítette a folytatás, a Lords of the Fallen 2 fejlesztését. 2015 májusában a CI Games bejelentette, hogy a játék 2017-ben jelenik meg, és megerősítette, hogy a Deck13 Interactive, az első játék vezető fejlesztője nem vesz részt a fejlesztésben. 2017-ben Gop elárulta, hogy a játék két évet töltött koncepciófázisban, és hogy a CI Games jelentősen lecsökkentette a fejlesztőcsapatot és a játék terjedelmét a Sniper kiábrándító megjelenése után: Ghost Warrior 3.

A CI Games bejelentette, hogy 2018-ban a Defiant Studios fogja vezetni a játék fejlesztését, és hogy a játék fejlesztését a nulláról kezdik újra. 2018-ban azonban a CI Games egy évvel később felbontotta a szerződését a Defiant-tel, mivel úgy ítélte meg, hogy a játékon végzett munkáik „nem megfelelőek”. A CI Games ezután 2020-ban megalapította a Hexworks céget, amelyet Saul Gascon executive producer és Cezar Virtosu kreatív igazgató vezetett, hogy a játékon dolgozzanak. 2020-ban a Lords of the Fallen az Unreal Engine 5 segítségével készült.

A játékot a CI Games hivatalosan a 2022-es Gamescomon mutatta be The Lords of the Fallen néven. 2023 márciusában egyszerűen Lords of the Fallen néven jelent meg újra. 2023 márciusában. Virtosu elárulta, hogy a játék neve egykor Lords of the Fallen: The Dark Crusade volt, bár a stúdió ejtette ezt a nevet, mivel nem tükrözte a játék státuszát, hogy a sorozat rebootja.

 

Fotó: CI Games – Epic Games Store

Megosztás