Külföld

Újra Chile – lehet pályázni!!

Gyors és éjjeli interjú következik a Chile-ben lévő, killer startup-unktól, a Brickflow-tól. Ebből kiderül, hogy a világ legjobb inkubációjának tartott Chile programban indul az új szemeszter! Hahó, lehet jelentkezni!

Az e-mail interjút Langmar Péter, a Brickflow alapítója adta:

1 – INSIDER: Hogy érzitek magatokat Chileben? A korábban ott jártaktól sok érdekességet hallottunk, ezt meg tudod erősíteni?
PÉTER: Egy hatalmas nemzetközi startup közösség részesei lettünk, ami egy igen inspiratív, nyitott és segítőkész munkakörnyezetet biztosít.
2 – INSIDER: Valóban a világ legjobb vagy inkább legdivatosabb inkubációs programja a chile-i?
PÉTER: A közösség méreteit és diverzitását tekintve biztosan a legjobb a világon!
3 – INSIDER: Mitől jobb ez, mint az USA Szilícium völgyi programok? Egyáltalán az USA_ból miért inkább ide jönnek?
PÉTER: Szerintem egyrészt az equity free tőke (szerk.: lásd nem kérnek részesedést..), másrészt a közösség, harmadrészt a Dél-Amerika iránti kalandvágy motiválja az ide érkező vállalkozókat. Természetesen a régiós piacokat célzó startuppoknak különösen passzol ez a program.
4 – INSIDER: Mennyiben más, mint a tallini inkubációtok volt?
PÉTER: A Startup Wise Guys egy kiváló program, melynek legnagyobb értéke a mentorálás. A program első felében mindegy 50, nemzetközi sikereket elért startuppertől és befektetőtől kaptunk tanácsokat. Egyrészt rengeteget tanultunk, fejlesztettük a terméket és csiszoltuk a stratégiát, másrészt megismertünk néhány olyan szakembert is, akik komolyan hisznek a projektben és hosszú távon is szeretnék segíteni a munkánkat. A Start-up Chile program ezzel szemben nem nyújt mentorálást, ami kétszáz aktív projekt esetén nem is lenne reális. Santiagoban sokkal inkább egymástól tudnak tanulni a csapatok.
5 – INSIDER: Mi a folytatás Nálatok és a chile-i programban? (lásd új jelentkezés beharangozása)
PÉTER: A tallinni program végével elkészül a Brickflow első verziója. A chilei program nyújtotta 5 hónapot tesztelésre, fejlesztésére és a felhasználók számának növelésére fogjuk felhasználni. Célunk, hogy 2013 derekára validáljuk feltételezéseinket és stabil helyet találjunk magunknak a piacon, majd júliussal tőkét vonjunk be és megvessük a lábunkat az Egyesült Államokban.
INSIDER: Köszönjük a gyors interjút! Sok sikert Neked és köszi, hogy átküldted a program jelentkezését. Itthon közreadjuk! Íme a Péter által átküldött felhívás:
—–

Címlapi (művész)fotó: Ív and Candie Blog (kedvencem)

Megosztás