WoW! Magyar start-up-ok a világban!

Vauv csak kapkodom a fejemet: Burján Bálinték – a Forbes oldalai után – a Ustream-ben jártak. (ja ez Budapesten van, bocs!)  Az 5L a dublini Websummit-on szerepelt. Van új Intel Business Challenge, ahol magyar csapat tarolt és a Prezit megint kitüntették valahol az Operenciában! Aztán Pioneers Bécs, Climate-KIC Valencia stb. – Heti fotógyűjtemény!

Y-GENERÁCIÓ A MÉDIÁBAN ÉS A USTREAM-BAN JÁRT

Nos a srácok talán tavasszal kerestek meg. Gimnazista csapat, akik egy buli app-ot fejlesztenek. Voltak oly rátermettek és végig roadshow-zták a teljes startup közösséget és médiát és még a Forbes is írt róluk. (Csak a Velvet-ben nem jelent meg róluk semmi, nem is értem miért…) Most a Ustream-ben jártak! Srácok, várjuk az applikációt! Hajrá, menjetek melózni inkább!!

Képernyőfotó 2014-11-06 - 23.04.17
SZŐLŐTŐKE INTELLIGENSEN

Lassan 3 éves zsűriztem az Intel Business Challenge-ben és közben azt hittem már régen megszűnt. De nem! Hanem most magyar csapat tarolt. Ez igen! Gratulálunk!

Képernyőfotó 2014-11-06 - 23.04.48

A cikk róla ITT!!!

A HVG ISMÉT ELSZÁLLT STARTUP ÜGYBEN

Árvai Péter (Prezi vezért) kitüntették. Gratulálunk! A magyar média (bocs: a HVG) ilyen meglepő címeket adott:  “Soha senki még” … “Ilyet még soha” … “Nem volt még magyar” … “Nem volt cégvezér”… És láss csodát “volt magyar, aki ezt el tudta olvasni” – hahaha – ez csak vicc akart lenni :-)) Üdvözlet a HVG-nek, ahol néha elalélnak az újságírók, ha számukra  ismeretlen díjról hallanak :-)) És tényleg igaza van Shy-nak, aki anno mondta, hogy a HVG-nál már végre meg kéne kérdeznie valakinek, hogy mesékről írnak a startup-ok kapcsán vagy értenek is hozzá?

Képernyőfotó 2014-11-06 - 21.57.57

 

PIONEERS = A CSÚCS KONF!

Aztán volt egy regionálisra növő start-up verseny, ami a legerősebb lett a régióban. Mi is tudósítottunk róla. Furcsára vették a PR-heading-et, mert hetekig egy cseh repülő autóról nyomták a híreket… Szerintem nem kellett volna ilyen hírverés, mert ez olyan, mintha a start-up a “rakétaember”, a “légpárnás gördeszka” kategóriában lenne… Nem ennél sokkal több egy start-up, már régen nem futurista vízió! Ettől függetlenül néhány év alatt a legnagyobb rendezvény lett a bécsi Pioneers. Müller Tamás tudósítását itt olvashattátok! A fotókat Farkas Zita készítette:

A magyar startup busz Bécs felé (a Loffice szervezte, grat!!)
A magyar startup busz Bécs felé (a Loffice szervezte, grat!!)
Ők is magyarok, az Innotrendsen is kiállítottak. Kompekt sörkészítő a konyhában!
Ők is magyarok, az Innotrendsen is kiállítottak. Kompekt sörkészítő a konyhában!
Magyar drónt a világnak! Ez már Bécs!!!
Magyar drónt a világnak! Ez már Bécs!!!

b4

b5

Maróy Ákos Shy-nak prezentál! Spéci aero-glass-t - magyar!
Maróy Ákos Shy-nak prezentál! Spéci aero-glass-t – magyar!

 

CLIMATE-KIC ÉVES KONF-JA

Aztán én is jártam Valenciában a Climate-KIC éves Innovation Festivalján. 1200-an voltunk, 10 országból. Három magyar start-up-ot vittünk ki: HitchHyper, Biomon és Greener than Grass. Utóbbi bejutott a 7 legjobb közé, ami elég nagy eredmény! Tekintve, hogy több tucatnyi start-up versenget a 40 ezer eurós fődíjért.

Egyébként teljesen durva, hogy a Pioneers-en kb. 2000-en voltak, akkor a Climate-KIC Valencia konferenciáján 1200-an. A különbség csak annyi, hogy a Pioneers-en mindenki magának fizette a jegyet (400-500 euro), szállást, kaját, a Climate-KIC EU versenyén pedig csak a szervezet, a meghívottak vettek részt, és mindenkinek a szervezet (azaz az EU) fizette a részvételi és repülőjegy költségeit. Döbbenetes látni, hogy piaci alapon és EU-bázissal (finanszírozással) is milyen mega-konferenciák vannak.

Bele se merek gondolni, hogy  két esemény (Bécs + Valencia) mennyibe került?! Szerintem ránézésre is annyi, mint amennyiben a teljes magyar inkubációs világ “tervezett” költsége lehetett (= Gazella pályázatok, amit azóta sem kapott meg senki).

Fotók Valenciából:

Repcsin a HitcHyper (még a verseny előtt)
Repcsin a HitcHyper (még a verseny előtt)
valencia
Balra a döntőbe jutott magyar csapat. Középen a kávéval én osonok el.
Party 1200 emberrel... döbbenetes helyszínen
Party 1200 emberrel… döbbenetes helyszínen

19

17

 

A DUBLINI VILÁGKONF 

Ja és ne felejtsük a Websummit-ot, ahol több magyar start-up is kint van – éppen a napokban!

A csúcscsapat ismét a világkörül:

Képernyőfotó 2014-11-06 - 23.26.29

 

Képernyőfotó 2014-11-06 - 23.28.38

És egykori (Climate-KIC-ben) inkubált start-up-om, akik biztos mérgesek ránk, de én büszke vagyok rájuk – az 5L:

 

5litres3

5litres2

5litres

Képernyőfotó 2014-11-06 - 22.55.59

 

És itt Bálint a világhíres Mike Butcherrel látható, aki a Techrunch európai megmondó embere, számos konferencia szervezője:

Képernyőfotó 2014-11-06 - 22.57.48

(UPDATE!) A Websummit-en egyébként 23 magyar start-up szerepelt! Köszönjük Orsolyának, hpgy felhívta rá a figyelmünket! Ők voltak ott: 

Képernyőfotó 2014-11-06 - 23.47.32

És őt nem tudom kicsoda, de követem és ezt tette a héten:

Képernyőfotó 2014-11-06 - 22.17.35

 

Őt tudom kicsoda és nem tudom abbahagyni… Bocs! Ez éppen most jelent meg: a startup milliárdos új profil képe, aki ismeri (ki nem?!), az kérem nevezze meg:

gattyán

 

 

—–

UPDATE KÖZLEMÉNY: ha valakinek új infoja van a fenti eseményekről, vagy klassz fotókkal rendelkezik, kérem küldje nekünk – közzétesszük! info@suu.hu

One thought on “WoW! Magyar start-up-ok a világban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .