BlogzineHazai pálya

Magyar spin-off kézazonsítója

A vénáinkat tapogatja le az új magyar beléptető rendszer nagyságrenekkel nagyobb biztonságot nyújtva, mint más azonosítási rendszerek.

A hazai fejlesztők az idén hozták létre mérnökirodájukat, Houdini Engineering Group néven. A mérnökök a Fujitsu biometrikus technológiáját használják – a szenzor egységhez egy új szoftvert készítettek. A japán cég már évi 150 ezeret értékesít ilyen high-tech szenzorokból, amik ráadásul nem is sokkal drágábbak, mint a könnyűszerrel kijátszható mágneseskártyás rendszerek.

A Houdini mérnökei már két éve foglalkoznak  a fejlesztéseken, és úgy gondolják, hogy ez forradalmasíthatja a biztonságtechnikát, mivel még az arc-, hang-, szem- és ujjlenyomat-felismerőknél is kisebb hibaszázalékkal, gyorsabban és egyszerűbb számítástechnikai kapacitással üzemeltethető.Ez a kéz vénahasználatát letapogató rendszer 5 millió pontot vesz figyelembe, így nyújt igazán biztos azonosítást.

A tegnapi napon a Nemzeti Innovációs Hivatal új székházában Mészáros György sajtótájékoztatón mutatta be az eszközt, amiből az országban az elsőt a hivatalnál szerelték fel. Az innovációt remélhetőleg ezen túl is támogatja a jövőben a hivatal, bár forrásai továbbra sincsenek, miután az Innovációs Alap eszközei a Nemztei Fejlesztési Ügynökséghez kerültek, és már évek óta nem volt új pályázat, sőt a Széll Kálmán Terv aktuális verziója az állami hozzájárulás 25 milliárdját is megvonta.

Megosztás

One thought on “Magyar spin-off kézazonsítója

Comments are closed.