Nyit a Revü!

Az eddig zárt közösségként működő Revü “előrébb lép” és az oldal tartalmának jelentős részét megnyitja a látogatók előtt.

A mostanáig többnyire csak meghívásos alapon működő oldalon közel ezer értékelés található már éttermekről, kávézókról, továbbá hasznos és érdekes szolgáltatókról (bicikliszerelők, kézművesek, fogorvosok).

 

A Revü mozgalomként definiálja magát és célja a minőségi szolgáltatások felkutatása, a szolgáltatások jobbításának békés elősegítése. Az eddigi vélemények minősége és hasznossága még az alapítókat is meglepte. A Facebook Connect miatt valódi névvel és fényképpel jelentkeznek be a látogatók, így elmarad az értelmetlen “trollkododás” is. A felhasználók először 1-től 5-ig értékelik a szolgáltatókat, majd tetszőleges hosszúságú szöveges véleményt írnak.

A szöveges értékelés a véleménynyilvánítás egy komplexebb formája (időigényesebb egy lájknál vagy egyszerű pontozásnál), de ennek megfelelően a szolgáltatók is kiemelt figyelemmel követik nyomon az új értékeléseket, sőt, előszeretettel osztják meg azokat weblapjukon vagy a Facebookon.

 

Május elején a legjobbra értékelt szolgáltatók már megkapták a Revü egyedi, kézzel fogható matricát is, így városszerte látható már itt-ott az ajtókon, hogy a Revü közössége által nagyra értékelt helyről van szó. Ez nem szakmai díj, hanem közönségdíj!

 

És hogy mitől nevezhető közösséginek az oldal? Arra egyszerű magyarázatot adnak a Revü rövid működésének eddigi apró sikerei: az egyik tag köszönőleveléből kiderül, hogy itt talált magának megbízható költöztető céget, másik tagunk pedig napi szinten sem megunható ételfutárt. Mindketten kifejezetten az ismerősökre és a Revün kialakult közösségre bízták magukat, ezzel pedig megvalósították a Revü alapítóinak elképzelését, hogy először mindig az ismerőseink véleményére és javaslataira vagyunk kíváncsiak.

 

A mostani nyitás lehetővé teszi az eddigi értékelések még jobb hasznosulását, a mostani kapcsolati hálók kiterjesztését, új szolgáltatók bevonását. A Revü a Kirowskiból indult, de remélhetőleg önálló startupként folytatja majd, amikor a mozgalom céljaival már minél több embert sikerül megismertetni.

One thought on “Nyit a Revü!

  • 2012. június 18. hétfő at 13:33
    Permalink

    Hm. Egy újabb érékelő site. Nem volt még ilyen Magyarországon? Kizártnak tűnik, hogy ez legyen az első egy sokéves műfajban. Mi lett az előzőekkel?

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..