E-fizető startup

Sikeresen teljesítette az ETED tesztet az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.

Alig négy hónappal azután, hogy az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. teljes jogú MasterCard tag lett, sikeresen teljesítette az ETED tesztet is, így elkezdődött a MasterCard típusú PayPass funkcióval ellátott Fizetési Kártyák gyártása.

Az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. (OFSZ) – fél éves, szigorú nemzetközi engedélyezési folyamatot követően idén januárban kapott teljes jogú MasterCard tagságot és alig négy hónappal később, június 16-án sikeresen teljesítette a MasterCard ETED tesztet. A 2012-ben alakult cég ezzel jogosult lett a MasterCard, PayPass és Fizetési Pont logóval ellátott Fizetési Kártya kibocsátására.

A cég a készpénz-helyettesítő pénzforgalmi szolgáltatásait – Magyarországon egyedülálló pénzforgalmi szolgáltatások – a készpénzforgalom csökkentése érdekében fejlesztette ki. Az OFSZ. Zrt. kedvező feltételeket kínáló, legújabb generációs, intelligens kereskedői POS terminálokkal igyekszik rohamos változást elérni a készpénzhasználat csökkentése terén – egy országos Fizetési Pont hálózat gyors kiépítésével, elsősorban vidékre koncentrálva.

Az ingyenes fizetési számlán és internetbankon kívül az OFSz Zrt MasterCard, PayPass és Fizetési Pont logóval ellátott Fizetési Kártyája számos, a hagyományos plasztik kártyáknál több kényelmi szolgáltatást tesz majd elérhetővé a Fizetési Pontokon: használatával például a hétköznapokban rendszeresen felmerülő kiadások (pl. rezsidíjak, telefon egyenleg feltöltés, helyi adók, stb.) befizetése is kényelmesebbé válik, hiszen nem kell hosszasan sorban állni, és az eddiginél jóval több helyen elérhető lesz ez a Fizetési Pont szolgáltatás. A Fizetési Kártya a jövőben többek között törzsvásárlói programok kezelésére, vagy akár közlekedési bérletként is használható lesz.

A fejlesztéseket az OFSZ Zrt. és a terminál üzemeltető vállalatok tulajdonosa, a Hold Zrt. saját forrásból biztosította; befektetése megközelítette az 1 milliárd forintot. A társaság a saját források mellett uniós támogatási forrást és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. – továbbiakban SZTA – tőkeforrásait is igénybe vette. Ezáltal az SZTA –  ezzel közvetve a magyar állam – 1/3-os tulajdonrészt képvisel a pénzintézetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .