BlogzineHazai pályaSocial Media

Nyit a Revü!

Az eddig zárt közösségként működő Revü „előrébb lép” és az oldal tartalmának jelentős részét megnyitja a látogatók előtt.

A mostanáig többnyire csak meghívásos alapon működő oldalon közel ezer értékelés található már éttermekről, kávézókról, továbbá hasznos és érdekes szolgáltatókról (bicikliszerelők, kézművesek, fogorvosok).

 

A Revü mozgalomként definiálja magát és célja a minőségi szolgáltatások felkutatása, a szolgáltatások jobbításának békés elősegítése. Az eddigi vélemények minősége és hasznossága még az alapítókat is meglepte. A Facebook Connect miatt valódi névvel és fényképpel jelentkeznek be a látogatók, így elmarad az értelmetlen „trollkododás” is. A felhasználók először 1-től 5-ig értékelik a szolgáltatókat, majd tetszőleges hosszúságú szöveges véleményt írnak.

A szöveges értékelés a véleménynyilvánítás egy komplexebb formája (időigényesebb egy lájknál vagy egyszerű pontozásnál), de ennek megfelelően a szolgáltatók is kiemelt figyelemmel követik nyomon az új értékeléseket, sőt, előszeretettel osztják meg azokat weblapjukon vagy a Facebookon.

 

Május elején a legjobbra értékelt szolgáltatók már megkapták a Revü egyedi, kézzel fogható matricát is, így városszerte látható már itt-ott az ajtókon, hogy a Revü közössége által nagyra értékelt helyről van szó. Ez nem szakmai díj, hanem közönségdíj!

 

És hogy mitől nevezhető közösséginek az oldal? Arra egyszerű magyarázatot adnak a Revü rövid működésének eddigi apró sikerei: az egyik tag köszönőleveléből kiderül, hogy itt talált magának megbízható költöztető céget, másik tagunk pedig napi szinten sem megunható ételfutárt. Mindketten kifejezetten az ismerősökre és a Revün kialakult közösségre bízták magukat, ezzel pedig megvalósították a Revü alapítóinak elképzelését, hogy először mindig az ismerőseink véleményére és javaslataira vagyunk kíváncsiak.

 

A mostani nyitás lehetővé teszi az eddigi értékelések még jobb hasznosulását, a mostani kapcsolati hálók kiterjesztését, új szolgáltatók bevonását. A Revü a Kirowskiból indult, de remélhetőleg önálló startupként folytatja majd, amikor a mozgalom céljaival már minél több embert sikerül megismertetni.

Megosztás

One thought on “Nyit a Revü!

  • Fehér Tigris

    Hm. Egy újabb érékelő site. Nem volt még ilyen Magyarországon? Kizártnak tűnik, hogy ez legyen az első egy sokéves műfajban. Mi lett az előzőekkel?

Comments are closed.