BlogzineKutatás

A magyar Diatron amerikai sikerei

A kockázati tőkével támogatott magyar Diatron Csoport legmodernebb vérképelemző berendezése, az Abacus 5 forgalomba hozatali engedélyt kapott, így már az USA-ban is értékesíthető. Az új termék megjelenésével jelentősen megerősödhet  az USA-ban a Diatron.

 

A Diatront 1989-ben alapították Budapesten, hogy vérképelemző és laboratóriumi diagnosztikai készülékeket gyártson és értékesítsen. 16 évnyi növekedés után, 2005-ben többségi tulajdont szerzett benne a Riverside magántőke társaság. A Riverside megvásárolta a Reagens Kft.-t és az argentin UB-Vis Metrolab S.A.-t, hogy velük egészítse ki a Diatron tevékenységét, és ezáltal létrejött a Diatron Csoport. A Diatron Csoportnak (Diatron) egyetlen célt tűztek ki: világszinten vezető pozíciót elérni az in vitro diagnosztikai eszközök piacán.

 

***

Az utóbbi években a Diatron folyamatosan bővült, mégpedig leginkább az orvosi berendezések sokmilliárd dollár értékű amerikai piacán elért sikerei miatt. Az elmúlt évtizedben jelentősen növekedő amerikai piacon népszerűek lettek a már kapható Diatron-termékek: könnyű kezelhetőségük, magas minőségük és jó ár-érték arányuk miatt előszeretettel vásárolják őket az amerikai orvosi rendelők, kis és közepes kórházak, valamint klinikák.

 

Most a Diatron legújabb és egyben legmodernebb lézeroptikai vérképelemző készüléke, az Abacus 5 is megszerezte az FDA 510(k) engedélyt. Ennek az engedélynek nagy jelentősége van, e nélkül ugyanis nem lehet megkezdeni az értékesítést az USA területén. Az eddigi sikerek és a mostani engedély alapján a Diatron rövid távú célja az, hogy jelentősen megerősödjön az amerikai piacon.

 

„Órási lépés ez a Diatron Csoportnak” – mondta Jim Schepp, a Diatron Csoport ügyvezető igazgatója. „Az Abacus 5 a saját kategóriájában a legkifinomultabb optikai eszköz. A lézeroptikája olyan részletes fehérvérsejt-szintű elemzéseket képes végezni, amelyeket eddig csak a sokkal nagyobb és sokkal drágább eszközök tudtak. Az amerikai orvosok ezen az áron ezt a tudást nagyra fogják értékelni” – fűzte hozzá Jim Schepp.

 

 

Háttérinformáció

Abacus 5

Az Abacus 5 a Diatron legújabb és egyben legmodernebb vérképelemző készüléke. Az 5 fehérvérsejt-típus meghatározására, illetve megkülönböztetésére képes differenciáldiagnosztikai hematológiai berendezés lézeralapú optikai rendszert használ a mérésekhez. A technológiai újítások mellett az eszköz további előnyei közé tartozik a könnyen kezelhető felhasználói felület és az automata mintaadagoló egység, amely 100 mintát is képes manipulálni.

 

Diatron Csoport

A Diatron Csoport kompakt vérképelemző készülékeket és reagenseket fejleszt ki, gyárt és értékesít, részben orvosi, részben állatorvosi felhasználásra. A céget 1989-ben alapították Magyarországon, és budapesti egységében mára több, mint 200 munkatárs dolgozik. A Diatron termékeit 5 földrész 60 országában használják.

 

The Riverside Company

A Riverside a kis- és középvállalatok felvásárlására szakosodott magántőke társaságok közül az egyik legtapasztaltabb befektető. A Riverside olyan vállalatok felvásárlására specializálódott, melyek cégértéke nem haladja meg a 200 millió eurót, s melyeket a menedzsmenttel együttműködve felvásárlásokkal és értéknöveléssel tovább erősít. 1988-as alapítása óta a cég több mint 275 ügyletbe fektetett be. Jelenlegi portfóliójába Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben több mint 75 társaság tartozik, ami mintegy 2,7 milliárd eurónyi kezelt vagyont jelent.

Megosztás

One thought on “A magyar Diatron amerikai sikerei

  • Fehér Tigris

    Szép. Gratula!

Comments are closed.