BlogzineHazai pálya

A Laokoon ismét megmozgatta Londont

A brit design-közösség 2012 legjobb alkotásai közé választotta a magyar innovációt.

A mozgó szövet először 2012 szeptemberében mutatkozott be Londonban, a 100% Design kiállításon, amely mind kiállítói, mind látogatói oldalról számos nemzet képviselőit vonzotta.  A különleges felület beváltotta a hozzá fűzött reményeket –tervezők, design cégek és multinacionális vállalatok képviselői egyaránt érdeklődtek iránta (korábbi hírünk itt). Sokak megerősítették, hogy a Laokoon az egyik legfigyelemreméltóbb termék a design héten.

Ezzel bizonyára egyetértett a London International Creative Competition (LICC) zsűrije is, ugyanis 5000 pályázó közül beválasztotta a Laokoont a 2012-es év 100 legkreatívabb alkotása közé. A döntéshozók 15 kategóriába sorolták a beérkezett pályázatokat. A zene, fotográfia, irodalom és egyéb, szerteágazó művészeti ágak képviselői a világ bármely pontjáról nevezhették alkotásaikat. A textil kategória legjobbjai egy taiwani divattervező „In the Shell” nevű munkája és a „Laokoon Metamorphosis” voltak. A mozgó szövet egyedüli díjazott magyar innovációként képviseli országunkat.

A szelektáció kritériuma a kreativitás volt, ami bármilyen formát ölthetett, amennyiben a munka innovatív, újszerű. A Laokoon világszínvonalon is megállta a helyét.

A díjazott munkák megjelennek könyv formájában, a LICC weboldalán, valamint nemzetközi publicitást is kapnak, ezzel biztosítva, hogy a magyar innováció tovább terjedjen a design vérkeringésében

 

Megosztás