Blogzine

Londonban bizonyíthatnak a tőkét kereső magyar startupok

Piacra és befektetőre is lelhetnek a legtalpraesettebb cégek.

Útra keltek a magyar startup vállalkozások, akik az InVendor és a Bloomberg Tradebook társszervezésében rendezett az inveAst CEEMEA 2013 nevű rendezvényen pénteken a londoni kockázati tőkebefektetési szakma legjobbjaival találkozhatnak.

A 25 országra kiterjedő kiválasztási folyamat után Magyarországról érkezik a legnagyobb delegáció: hazánkat hat vállalkozás képviseli, amelyek az IT, média vagy az orvostechnológiai eszközök területéről érkeztek. Közülük néhány (Brickflow, Drungli, ORF Fusion, Remotaid). már rangos nemzetközi üzleti, tudományos elismerés birtokában érkezik Londonba.

Az esemény exkluzivitását mutatja, hogy zárt kapuk mögött a Bloomberg székházban rendezik londoni kockázati tőkebefektetők számára, amelyre a meghirdetést követően néhány nappal minden jegy elkelt.

A résztvevő befektetők között ott lesz az Accel Partners, Balderton Capital, Connect Ventures, az EBRD kockázati tőkealapja, a Seed Round Ventures és a Seedcamp. Az eseményt hivatalos partnerrendezvényeként hirdette meg a Brit Kockázati Tőke Egyesület (BVCA).

A nemzetközi jelentkezők közül kiválasztott legígéretesebb magyar vállalkozások a következők: 10xOne, Brickflow, Drungli, Karmaplatform, ORF Fusion, Remotaid

„Az inveAst CEEMEA 2013-ra 25 országból válogattunk ígéretes vállalkozásokat, amelyek Európa legfejlettebb tőkepiacán a londoni City befektetőinek krémje előtt mutatják be cégüket. Magyar vállalatként büszkék vagyunk arra, hogy hazánk adja az esemény legnépesebb delegációját.” – mondta Imre Zsombor, az InVendor alapítója.

„Az elmúlt években az InVendor elhozta hazánkba a vezető nemzetközi startup programokat, illetve számos magyar vállalkozás számára tettük lehetővé a külföldi bemutatkozást. Az inveAst CEEMEA 2013 hosszú előkészítő munkája során a világ egyik vezető cége, a Bloomberg igazi együttműködő partnernek bizonyult.  Bízunk benne, hogy hamarosan további közös rendezvényeket is bejelenthetünk.” – mondta Szabó Balázs, az InVendor üzletfejlesztési vezetője.

Megosztás

3 thoughts on “Londonban bizonyíthatnak a tőkét kereső magyar startupok

Comments are closed.