BlogzineHazai pálya

Zöld startup verseny

A Greenspiration az első zöld (tematikus) startup-verseny Magyarországon. Számos innovatív koncepcionális elemekkel. Szervezői az IKSZE, a Kreater, az Óbudai Egyetem és az Energiaklub.

A Greenspiration problémaorientált startup-verseny – megoldásai az előkészítés során zöld szakértők, szakmai és civil szervezetek közreműködésével összeállított Zöld Problématérkép által beazonosított kihívásokra keresik a választ.

A verseny ezen felül – a Green Meetup-pal való együttműködés által – hangsúlyt helyez az utókövetésre, a Zöld Problématérkép gócpontjaira irányuló innovációk, valamint a versenyen felbukkant tehetségek nyomon követésére.

A Greenspiration célja

Elsődleges cél az általános start-up lázban az innovativitás célkeresztjébe megoldásra váró problémákat állítani. További cél a start-up versenyek által eddig megszólított kör bővítése, valamint a tematikus start-up verseny egy példájának felmutatása.

A Greenspiration struktúrája és menete

A versenyre két kategóriában lehet nevezni:

1. EGYÉNILEG: ötletgazdaként és/vagy megvalósítóként – az egyéni résztvevők a helyszínen alakítanak csapatot, az ötletgazdák által hozott ötletek kidolgozására és megvalósítására

2. CSAPATKÉNT: zöld projekten, félkész ötlettel dolgozó csapatként vagy cégként – a projektcsapatok azért dolgoznak, hogy a mentorok és szakértők bevonásával egy hétvége alatt érdemi előrelépést, továbbfejlesztést érjenek el

A Greenspiration folyamat

* november 4. hétfő – Felkészítő Nap, Green Meetup (Zöld Problématérkép és kreatív gondolkozás workshop)

* november 8. péntek – az első versenynap, bemutatkozás és ötletprezentációk, a csapatmunka megkezdése

* november 9. szombat – mentorok és szakértők által támogatott csapatmunka (A folyamatot kreatív gondolkodási módszerek, illetve üzletimodell tervezés villám-műhelyekkel, illetve a két kategóriában versenyzők közti együttműködési félórákkal gazdagítjuk)

* november 10. vasárnap – csapatmunka és felkészülés a versenyprezentációra

* a verseny után – a zöld inspiráció folyamatos biztosítása, két alkalom erejéig a csapatok utánkövetése, az ötletek megvalósulásának vagy tanulságos kudarcának feldolgozása és dokumentálása

 

 

Megosztás