BRÉKING: új elnök lesz a NIH-nél

Új elnöke lesz a Nemzeti Innovációs Hivatalnak Spaller Endre személyében. Ő nyilván a jelenlegi megbízott elnök, Korányi László helyét foglalja el, bár ez utóbbit nem említi a lenti közlemény.

(Az NGM friss közleménye)

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Spaller Endrét nevezi ki a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökévé február 1-jei hatállyal.

Spaller Endre az Eötvös Lóránt Tudományegyetem szociológia szakán végzett. Tudományos pályáját még egyetemistaként kezdte, ösztöndíjas volt Brüsszelben, majd az Egyesült Államokban.

Dolgozott a Károli Gáspár Református Egyetemen, és több cégnél. 2010 óta országgyűlési képviselő. Parlamenti munkája során öt bizottságban dolgozott és egy albizottságot vezetett. A legaktívabb munkát az innovációs bizottságban végezte, ott szerezte meg azt a szakmai tapasztalatot és kapcsolatrendszert, ami alkalmassá teszi őt a Nemzeti Innovációs Hivatal vezetésére.

Kapcsolódó posztok:

A bejegyzés kategóriája: Blogzine
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

3 hozzászólás

 1. Klapka György hozzászólása:

  Mit mond az insider team gyorselemzése? Örüljünk? Ne örüljünk? Változik valami? Számított eddig bármit is ki volt az elnök?

 2. Visszajelzés: Hírelemzés: új elnök a NIH élén | Insider Blogzin

 3. Rumata hozzászólása:

  Nem vitás, hogy ez egy igen jó hír.

  Spaller Endre szociológusi végzettsége, valamint az elmúlt négy év során a parlament “innovációs bizottságában” felmutatott képviselői aktivitása ismeretében bízvást állíthatjuk, hogy a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöki posztját egy olyan személy fogja betölteni, aki az innováció területén elismert nemzetközi szaktekintélynek, sőt, az e területen szerzett hatalmas gyakorlati tapasztalata révén a magyar innováció valóságos veteránjának számít.

  Mindezek alapján biztosak lehetünk abban, hogy a hivatalos események kapcsán Spaller Endre akár több összefüggő mondatot is képes lesz elmondani az innovációról.

  Mondd, kívánhatsz-e többet, jobbat, mást?
  (copyright: A dzsungel könyve)

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.