Megvannak a magyar LeWeb nyertesek

Méhecske monitor, mozgás-elemző rendszer és közösségi jegyzet szoftver képviseli Magyarországot Párizsban.

3 500 főnek mutatkozik be Párizsban a Loffice LeWeb startup verseny három legígéretesebb résztvevője. A 2014. december 5-én, péntek este tartott döntőn a Prezi és a Ustream társalapítója, befektetőkkel közösen választotta ki, hogy melyik három projekt repülhet a december 9-én nyíló franciaországi világeseményre kiállítóként. A tét, hogy a LeWeb 11 éves története során először lehetnek jelen hazai támogatásnak köszönhetően innovatív magyar fiatalok standdal a 85 országból érkező résztvevő között, és találkozhatnak a három napos esemény során 400 nemzetközi befektetővel, valamint olyan nagyvállalatok vezetőinek előadásait hallgathatják, mint a Google, a Facebook és a Yahoo.

Közel 170 gazdasági szakember, startup és befektető részvételével zajlott december 5-én, péntek este a Loffice LeWeb startup verseny döntője. Gregory Pesce, a párizsi LeWeb startup felelőse, videó üzenetben üdvözölte a magyar startupokat és foglalta össze gondolatait az előzsűrizésről, amelynek tagja volt: „Nagyon izgatottan várjuk a LeWeb történetének első magyarországi delegációját. Fontos, hogy tudjátok ti, akik mindjárt versenybe szálltok a 3 perces pitchekkel, hogy félelemre semmi okotok, hiszen minden döntős projekt magas színvonalú és az eredetiségük megkérdőjelezhetetlen. Mindegyikben temérdek potenciált és nemzetközi lehetőséget látunk, hiába csak 3 startup utazhat közületek Párizsba! Kétségtelen, hogy Magyarországnak ott a helye a világ legnagyobb technológiai konferenciáin és startup eseményein, mint amilyen a LeWeb. Azok, akiket a zsűri ma kiválaszt, azt üzenem, hogy a LeWeb számtalan kapcsolatépítési lehetőséget kínál, a tech iparág rengeteg szereplőjét megismerhetitek a Szilícium-völgytől Európa számos országáig. Kéz és lábtörést a prezentációkhoz, kedden találkozunk!” Az eseményen fellépő Top10 startup nem csak a színpadon, de kiállítói standokon is bemutatta projektjét a közönségnek és a zsűrinek.

A Winkler Nóra konferálásával és moderálásával megvalósított esemény női jelenlétét tovább erősítették az iamyank LIVE ACT feat MC Fedora duó elbűvölő énekesének szólói és a döntőben felvonuló fiatal startupper nő, Ozsvald Eszter, aki ruháján villogó szenzorokkal kápráztatta el a zsűrit.

DÍJAK
A rekord számú jelentkezéssel zárult Loffice LeWeb startup versenyének fődíja 3 db ingyenes repülőjegy, szállás és standhely a párizsi LeWeb konferenciára és startup eseményre. Ezen felül, a Kacsuk Patent Európai Szabadalmi és Védjegyiroda mindhárom győztesnek egy alkalmas iparjogvédelmi tanácsadást ajánlott fel többek között szabadalmi és védjegyjogi témában. A duelbox magyar startupnak köszönhetően az esemény teljes prezentációs rendszere a startup egyedi szoftverén keresztül működött, valamint egy-egy pitch után, a vendégek saját mobiltelefonjával megvalósított, gyors közönségszavazást is ennek az egyszerű programnak köszönhetően bonyolították le a szervezők. Az így megszavazott első helyezett, Ziteboard startup részére 2 hét ingyenes coworking használatot ajánlott fel a szervező Loffice csapat.

ZSŰRI
A magyar nyertesek kiválasztása két körös elbírálás keretében történt. Az előválogatást végző zsűri tagjai: Dobos Attila, az IVSZ korábbi főtitkára, a BME-Infokom inkubációs igazgatója, Oliver Holle, befektető, az osztrák Speedinvest társalapítója, Gregory Pesce, a LeWeb startup felelőse, Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal alelnöke. A rendezvényen helyet foglaló zsűri tagjai: Fehér Gyula, a Ustream társalapítója, Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője, a Conor Seed Capital Fund partnere, Oszkó Péter, az Oxo Labs partnere, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Szőke Márton, angyal befektető.

TOP 10
A kétfordulós előzsűrizés eredményeként a hatvan internet-alapú  és digitális innovációs projekttel foglalkozó pályázóból a következő tíz startup kapott lehetőséget arra, hogy ötletét 3 percben a december 5-i eseményen bemutassa a közönségnek és további 2 percben válaszoljon a zsűri kérdéseire:

·    apptalk.ninja
·    Brickflow
·    Cubilog
·    iHivePro
·    Liber8 Technology
·    Ma este Színház!
·    Notch
·    opp.io
·    Transround
·    Ziteboard

NYERTESEK
iHivePro
http://www.ihivepro.com

Az iHivePro méh-monitorozó rendszer arra ad lehetőséget a méhészek számára, hogy a távolból megfigyelhetővé és kontrollálhatóvá váljanak a kaptárok, ezáltal lecsökkentve a méhek elpusztulásának arányát, amely világléptékben is jelentős mértékű probléma. A rendszer által kiküszöbölhetőek a méheket tizedelő okok közül a fertőzések, betegségek és a vandalizmus, valamint a lopás. A projekt jelentőségét támasztja alá Albert Einstein ide kapcsolódó gondolata: „Ha a méhek eltűnnének a Föld színéről, az ember négy éven belül kihalna.”
NOTCH
http://wearnotch.com

A Notch egy viselhető szenzor hálózat, amelynek segítségével az emberi mozdulatsorok térben leképezhetővé válnak. Ezáltal a fizikai tevékenységek minősége és hatékonysága még inkább elemezhető és fejleszthető. A rendszer része az okostelefon applikáció, amely a mozgást végző személy ruhájára, testrészeire erősített szenzorok jeléből háromdimenziós képet ad az elvégzett mozdulatsorról, ezáltal lehetőséget teremtve a felhasználó számára, hogy bio-mechanikai megfigyelést tegyen saját mozgásszervi működéséről. A sportolás, a fitness termékek és appok új generációját kínálják platformként a Notch termékek.
ZITEBOARD

A prezentáció lineáris, de a gondolkodás nem. Pont ez a szabadság kell a hatékony meetingekhez, a digitális tanórákhoz, a konferenciákhoz, megbeszélésekhez, ahol közös és egyéni jegyzetek is készülnek. A Ziteboard egy minden eszközön (számítógépen, tableteken, okostelefonokon, és digitális táblákon is) a böngészőben működő, zoomolható whiteboard – egy nagyítható digitális papírlap, annak minden előnyével. A jegyzetek így sosem vesznek el, valós időben szerkeszthetőek és prezentálhatóak helyszíntől, eszköztől függetlenül. Épp ezért használják világszerte videokonferenciákhoz, távoktatásban és egyedi konzultációkon, meetingeken is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .