Blogzine

Megvannak a magyar LeWeb nyertesek

Méhecske monitor, mozgás-elemző rendszer és közösségi jegyzet szoftver képviseli Magyarországot Párizsban.

3 500 főnek mutatkozik be Párizsban a Loffice LeWeb startup verseny három legígéretesebb résztvevője. A 2014. december 5-én, péntek este tartott döntőn a Prezi és a Ustream társalapítója, befektetőkkel közösen választotta ki, hogy melyik három projekt repülhet a december 9-én nyíló franciaországi világeseményre kiállítóként. A tét, hogy a LeWeb 11 éves története során először lehetnek jelen hazai támogatásnak köszönhetően innovatív magyar fiatalok standdal a 85 országból érkező résztvevő között, és találkozhatnak a három napos esemény során 400 nemzetközi befektetővel, valamint olyan nagyvállalatok vezetőinek előadásait hallgathatják, mint a Google, a Facebook és a Yahoo.

Közel 170 gazdasági szakember, startup és befektető részvételével zajlott december 5-én, péntek este a Loffice LeWeb startup verseny döntője. Gregory Pesce, a párizsi LeWeb startup felelőse, videó üzenetben üdvözölte a magyar startupokat és foglalta össze gondolatait az előzsűrizésről, amelynek tagja volt: „Nagyon izgatottan várjuk a LeWeb történetének első magyarországi delegációját. Fontos, hogy tudjátok ti, akik mindjárt versenybe szálltok a 3 perces pitchekkel, hogy félelemre semmi okotok, hiszen minden döntős projekt magas színvonalú és az eredetiségük megkérdőjelezhetetlen. Mindegyikben temérdek potenciált és nemzetközi lehetőséget látunk, hiába csak 3 startup utazhat közületek Párizsba! Kétségtelen, hogy Magyarországnak ott a helye a világ legnagyobb technológiai konferenciáin és startup eseményein, mint amilyen a LeWeb. Azok, akiket a zsűri ma kiválaszt, azt üzenem, hogy a LeWeb számtalan kapcsolatépítési lehetőséget kínál, a tech iparág rengeteg szereplőjét megismerhetitek a Szilícium-völgytől Európa számos országáig. Kéz és lábtörést a prezentációkhoz, kedden találkozunk!” Az eseményen fellépő Top10 startup nem csak a színpadon, de kiállítói standokon is bemutatta projektjét a közönségnek és a zsűrinek.

A Winkler Nóra konferálásával és moderálásával megvalósított esemény női jelenlétét tovább erősítették az iamyank LIVE ACT feat MC Fedora duó elbűvölő énekesének szólói és a döntőben felvonuló fiatal startupper nő, Ozsvald Eszter, aki ruháján villogó szenzorokkal kápráztatta el a zsűrit.

DÍJAK
A rekord számú jelentkezéssel zárult Loffice LeWeb startup versenyének fődíja 3 db ingyenes repülőjegy, szállás és standhely a párizsi LeWeb konferenciára és startup eseményre. Ezen felül, a Kacsuk Patent Európai Szabadalmi és Védjegyiroda mindhárom győztesnek egy alkalmas iparjogvédelmi tanácsadást ajánlott fel többek között szabadalmi és védjegyjogi témában. A duelbox magyar startupnak köszönhetően az esemény teljes prezentációs rendszere a startup egyedi szoftverén keresztül működött, valamint egy-egy pitch után, a vendégek saját mobiltelefonjával megvalósított, gyors közönségszavazást is ennek az egyszerű programnak köszönhetően bonyolították le a szervezők. Az így megszavazott első helyezett, Ziteboard startup részére 2 hét ingyenes coworking használatot ajánlott fel a szervező Loffice csapat.

ZSŰRI
A magyar nyertesek kiválasztása két körös elbírálás keretében történt. Az előválogatást végző zsűri tagjai: Dobos Attila, az IVSZ korábbi főtitkára, a BME-Infokom inkubációs igazgatója, Oliver Holle, befektető, az osztrák Speedinvest társalapítója, Gregory Pesce, a LeWeb startup felelőse, Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal alelnöke. A rendezvényen helyet foglaló zsűri tagjai: Fehér Gyula, a Ustream társalapítója, Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője, a Conor Seed Capital Fund partnere, Oszkó Péter, az Oxo Labs partnere, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Szőke Márton, angyal befektető.

TOP 10
A kétfordulós előzsűrizés eredményeként a hatvan internet-alapú  és digitális innovációs projekttel foglalkozó pályázóból a következő tíz startup kapott lehetőséget arra, hogy ötletét 3 percben a december 5-i eseményen bemutassa a közönségnek és további 2 percben válaszoljon a zsűri kérdéseire:

·    apptalk.ninja
·    Brickflow
·    Cubilog
·    iHivePro
·    Liber8 Technology
·    Ma este Színház!
·    Notch
·    opp.io
·    Transround
·    Ziteboard

NYERTESEK
iHivePro
http://www.ihivepro.com

Az iHivePro méh-monitorozó rendszer arra ad lehetőséget a méhészek számára, hogy a távolból megfigyelhetővé és kontrollálhatóvá váljanak a kaptárok, ezáltal lecsökkentve a méhek elpusztulásának arányát, amely világléptékben is jelentős mértékű probléma. A rendszer által kiküszöbölhetőek a méheket tizedelő okok közül a fertőzések, betegségek és a vandalizmus, valamint a lopás. A projekt jelentőségét támasztja alá Albert Einstein ide kapcsolódó gondolata: „Ha a méhek eltűnnének a Föld színéről, az ember négy éven belül kihalna.”
NOTCH
http://wearnotch.com

A Notch egy viselhető szenzor hálózat, amelynek segítségével az emberi mozdulatsorok térben leképezhetővé válnak. Ezáltal a fizikai tevékenységek minősége és hatékonysága még inkább elemezhető és fejleszthető. A rendszer része az okostelefon applikáció, amely a mozgást végző személy ruhájára, testrészeire erősített szenzorok jeléből háromdimenziós képet ad az elvégzett mozdulatsorról, ezáltal lehetőséget teremtve a felhasználó számára, hogy bio-mechanikai megfigyelést tegyen saját mozgásszervi működéséről. A sportolás, a fitness termékek és appok új generációját kínálják platformként a Notch termékek.
ZITEBOARD

Ziteboard

A prezentáció lineáris, de a gondolkodás nem. Pont ez a szabadság kell a hatékony meetingekhez, a digitális tanórákhoz, a konferenciákhoz, megbeszélésekhez, ahol közös és egyéni jegyzetek is készülnek. A Ziteboard egy minden eszközön (számítógépen, tableteken, okostelefonokon, és digitális táblákon is) a böngészőben működő, zoomolható whiteboard – egy nagyítható digitális papírlap, annak minden előnyével. A jegyzetek így sosem vesznek el, valós időben szerkeszthetőek és prezentálhatóak helyszíntől, eszköztől függetlenül. Épp ezért használják világszerte videokonferenciákhoz, távoktatásban és egyedi konzultációkon, meetingeken is.

Megosztás