TiJöttök! – innovációs verseny

Idén első alkalommal hirdeti meg innovációs projekt versenyét az Entrepreneurship Foundation Hungary – EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány (EFH).

Magyarországon eddig egyedülálló módon az állami, civil és az üzleti szféra hármas összefogásának és támogatásának köszönhetően feltárásra, bemutatásra és díjazásra kerülnek azok az innovatív projektek, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak majd a nemzetgazdaság versenyképességéhez, illetve a magyar technológiaexport növekedéséhez. 

A TiJöttök! Innovációs Projektverseny pályázatára 3 kategóriában – digitális város, egészségipar,  agrár- és élelmiszeripar – olyan minimum pilot fázisában lévő termékekkel, technológiákkal vagy szolgáltatásokkal lehet pályázni, amelyek nemzetközi piacra lépés előtt állnak. A szakmai zsűri mindhárom kategóriában kiválasztja a legjobb három projektet, amelyekről kisfilmek készülnek. Az ezek közül, közönségszavazással kiválasztott három Innovációs díj győztese, nemzetközi tanulmány úton vehet részt, így számukra lehetőség nyílik arra, hogy visszajelzést kaphassanak projektjükről nemzetközi piaci környezetben, illetve akár együttműködő partnereket találjanak a külpiacra juttatásukhoz. A közönségszavazásra idén áprilisban kerül sor a www.facebook.hu/tijottok.hu oldalon.

A verseny különdíjai a HIPAVILON Kft. által felajánlott szellemi vagyon audit elkészítése, az Agrotechfood Zrt. teljes körű projekt- vagy start-up inkubációs szolgáltatása, illetve a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központnál konzultációs programban való részvétel. A pályázat nyitott magán-, és jogi személyeknek egyaránt.

Ducsai-Oláh Zsanett, az EFH elnöke elmondta:  „A versenyre és a gyakornoki programra 2015. február 15-ig lehet nevezni. A pályázati feltételek és bővebb információk a http://verseny.tijottok.hu oldalon találhatók.  A verseny életre hívásával célunk bemutatni és támogatni mindazokat a fiatalokat, akik piacképes kutatás-fejlesztési tevékenységük révén versenyképesebbé tehetik hazánkat, és példaképekké válhatnak  a felnövekvő generációnak. A TiJöttök! Program keretében idén 20 millió forintot biztosítunk a fiatal, tehetséges kutatók, valamint innovatív ötletek, technológiák támogatására. ”

Pierre Faury, a Sanofi-Aventis Zrt. vezérigazgatója megjegyezte: „Örömmel veszünk részt a „Ti Jöttök Innovációs Projekt Versenyben”, mert úgy érezzük, hogy a kezdeményezés összhangban van vállalatunk céljaival és filozófiájával. Nagyon fontos számunkra, hogy egyre újabb, és hatékonyabb terápiás megoldásokat nyújtsunk, ezzel adva reményt a betegeknek. Az új megoldásokhoz folyamatos megújulásra és innovációra van szükség, amit a fiatalabb generáció frissességével és fiatalos gondolkodásmódjával már eleve magában hordoz. Éppen ezért minden olyan kezdeményezésre nyitottak vagyunk, és lehetőségeink szerint igyekszünk is támogatni, amely segíti a fiatalok tudásfejlesztését, hogy általuk fejlődhessenek még tovább az innovatív terápiás megoldások.

A verseny egyik kategóriájának elismerését, az Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Díjat, az Agrotechfood Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Zrt. biztosítja. Mészáros Mónika Aliz a felügyelőbizottság elnöke kiemelte: Vállalatunk elsődleges célja, hogy a Magyarországon egyedülálló inkubáció keretében támogassuk  az agrár- és élelmiszeripar területére fókuszáló, innovatív projekteket, majd segítsük  azokat a hazai és a külföldi piac meghódításában. A versenynek köszönhetően még több projektgazda kaphat lehetőséget a bemutatkozásra, és tervei megvalósítására.”

A Digitális Város Innovációs Díjat támogató T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója, Rékasi Tibor úgy fogalmazott: „A hazai infokommunikációs szektor vezető vállalataként kiemelt feladatának tartja a cég, hogy támogassa azokat a kezdeményezéseket, amelyek segítségével az ország digitalizálásához hozzájárulni képes innovatív megoldások jöhetnek létre. A városi közösségek életét megkönnyítő infokommunikációs megoldások fejlesztésének területén is érdemes alapozni a magyar mérnöki tudásra, amelyben a TiJöttök! révén számos, a gyakorlatban is alkalmazható, digitális városokhoz kapcsolódó innováció megjelenésére lehet számítani.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .