Blogzine

3 startupot visz Londonba a Morgan Stanley

Startupokat támogat a Morgan Stanley: három tehetséges vállalat kerülhet közelebb a világhírnévhez.

Három startup cég kap lehetőséget a Morgan Stanley-től, hogy még inkább bekerüljön a nemzetközi high-tech ipar vérkeringésébe. A budapesti Tech Startup Day-en a Morgan Stanley zsűrije egy új dimenziót jelentő IT biztonsági fejlesztést, egy ügyfélcentrikus pénzügyi bemutató szoftvert és egy üzletszerzésre alkotott virtuális közösségi teret létrehozó céget választott ki, hogy bemutatkozzanak Európa egyik legjelentősebb IT Startup rendezvényén.

A Morgan Stanley budapesti irodája decemberben szervezte meg a Tech Startup Day-t, ahol három izgalmas cég váltotta meg a repülőjegyét a londoni CTO Summit rendezvényre:

· A Balabit Kft. Blindespotter szoftvere egy új dimenziókat nyitó IT Biztonsági fejlesztés.

· A Chartbase Kft. Modeler fejlesztése életre kelti az unalmas ppt-ket és excel táblákat.

· A Klaud.co egy közösségi platformokhoz hasonlóan felépülő virtuális piactér, ahol a legkülönbözőbb vállalatok találhatnak egymásra és köthetnek üzleteket.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A londoni esemény a kaliforniai Palo Altoban megszervezett startup világtalálkozó európai testvérrendezvénye. A kiválasztott cégek nemcsak a Morgan Stanley menedzsmentjének mutatkozhatnak be, de a high-tech szektor legelismertebb szakembereivel, pénzügyi befektetőivel is találkozhatnak márciusban.

„A Morgan Stanley-re elsősorban úgy gondolnak legtöbben, mint a világ egyik vezető befektetési bankja. De ahhoz, hogy piacvezető pénzügyi szervezet legyünk, a virtuális technológiában is az élen kell járnunk. A Morgan Stanley budapesti irodájában több száz informatikus, fejlesztő és IT szakember dolgozik. Az ő munkájuk is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Morgan Stanley globális hálózatának pénzügyi és banki rendszerei kiválóak. Ez a csapat felveszi a versenyt a legismertebb IT cégek fejlesztő részlegeivel is.” – mondta el Fogarasi Norbert a Morgan Stanley budapesti irodájának ügyvezető igazgatója. „A Morgan Stanley sikereinek jelentős részét köszönheti annak, hogy a technológiában is tartja a lépést a világszínvonalú megoldásokkal. Együtt élünk a legújabb fejlesztésekkel, értjük és támogatjuk az újítókat. Így külön öröm, hogy lehetőséget adhatunk a legtehetségesebb technológiai cégeknek, hogy bemutatkozzanak, még sikeresebbek legyenek és betörjenek új nemzetközi piacokra. Szeretnénk kinyitni a világot, szárnyakat adni a legjobbaknak, a jövő high tech ígéreteinek” – tette hozzá.

Három tehetséges vállalat utazhat Londonba

A BalaBit új Contextual Security Intelligence (eCSI) koncepcióját mutatta be, amely új alapokra helyezi az IT biztonság eddigi megközelítését: nem újabb, a felhasználókat kontrolláló és az üzleti folyamatokat akadályozó biztonsági megoldások bevezetését javasolják, hanem a felhasználók tevékenységének folyamatos monitorozását. „A Blindspotter képes kimutatni a szokásostól eltérő és biztonsági szempontból kockázatot jelentő aktivitásokat, így megelőzi a biztonsági incidensek bekövetkezését. Az IT szakemberek így priorizálhatják feladataikat, és kizárólag a valós kockázatot jelentő eseményekre koncentrálhatnak” – mondta el Györkő Zoltán, a BalaBit ügyvezető igazgatója. „Magyar szoftverfejlesztő cégként nem csak itthon, de a nemzetközi piacon is a vezető technológiai cégek közé sorolnak minket. Az idei évben 8 millió dolláros tőkebevonást hajtottunk végre, a londoni Morgan Stanley konferencia pedig új lehetőséget kínál számunkra, hogy a globális pénzügyi piacon megerősítsük pozíciónkat, és előkészítsük további tőkebevonási terveinket” – tette hozzá.

A Modeler segítségével néhány kattintással vizualizálhatjuk gondolatainkat és azok összefüggéseit is: minőségi ügyfél-dialógussá változtathatjuk a statikus PPT bemutatókat, excel fájlokat. Lényegében programozói tudás nélkül készíthetünk szimulációkat, modellező applikációkat. „A Modelerben bonyolult összefüggéseket, befektetések hatásait, komplikált számításokat vizualizálhatunk programozói tudás nélkül. Pénzintézeteknek nagyon hasznos, mert rendkívül egyszerűvé válik a komplikált pénzügyi termékek bemutatása, piaci változások szimulációja. Felemelő és motiváló érzés, hogy ilyen szakmai környezetben kaptunk jó visszajelzéseket és bátorítást a Morgan Stanley-től: az igazság és a lehetőségek nagy pillanatának érezzük az elismerést” – mondta el Gubcsi Levente a Chartbase Kft. ügyvezetője.

„A Klaud egy virtuális üzleti piactér, ahol vállalatok, vállalkozók és intézmények találhatnak beszállítókat a legkülönbözőbb területeken. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az üzleti együttműködés egy új dimenziója jöhessen létre nyílt hálózatú gazdaságban. Hozzásegítjük a vásárlókat, hogy gyors beszerzési döntéseket hozzanak, és hogy a legjobb alvállalkozókat találják meg. A szállítók számára pedig több millió új üzleti lehetőség válik hozzáférhetővé a rendszerben” – mondta el Grzegorz Gwiazdowski, a Klaud.co ügyvezetője. „A Morgan Stanley díja megtisztelő. A londoni bemutatkozással lehetőséget kapunk arra, hogy globális viszonylatban is láthatóbbá váljunk” – tette hozzá.

A három vállalat meghívást kapott a Morgan Stanley londoni rendezvényére. A CTO Summit-on nemcsak a Morgan Stanley szakembereivel, de az iparág neves képviselőivel is találkozhatnak. A kiválasztást számos tényező határozta meg, köztük a globális gondolkodás fontossága, a megfelelő üzleti struktúra kialakítása és a nemzetközi piac és az ügyfelek igényeinek mélyebb ismerete.

Megosztás