Blogzine

A MasterCard is a startupokra hajt

Egy éves  programon vehetnek részt az ígéretes cégek.

A magyar startupok is pályázhatnak a MasterCard innovatív vállalatoknak szóló, 12 hónapig tartó Start Path Europe programjára, így egyedülálló támogatáshoz és szakértelemhez férhetnek hozzá. A nyertesek a MasterCard globális szakértői stábjától mentori támogatást kapnak, megismerkedhetnek a MasterCard partnereivel, így pilot lehetőségekhez juthatnak. A MasterCard Európa-szerte arra buzdítja az innovatív vállalkozásokat, hogy jelentkezzenek a program következő fordulójára. A magyarok is jó eséllyel indulnak a versenyen, lehetőséget kapva, hogy az egész világnak megmutassák kreativitásukat, és a MasterCard segítségével a jövő kereskedelmi megoldásainak fejlesztésén dolgozzanak.

 

„A Start Path Europe egyedülálló program, mert olyan, cégre szabott segítséget jelent, ami a startupok igényeihez igazodik, nem pedig az „egy kaptafára” megközelítést követi – mondta Stephane Wyper, a MasterCard Start Path globális vezetője. „A célunk az, hogy a kezdő vállalkozások sikeresek legyenek, és segítsünk nekik abban, hogy gyorsabban növekedjenek, mint ahogy maguktól tudnának.”

 

Az első, nagysikerű Start Path Europe programot 2014-ben szervezte meg a MasterCard, a résztvevők – melyeket több mint 30 ország jelentkezői közül választottak ki – a következő cégek voltak: Ridango, Zencard, Xpreso, Instabank, MePin, és Storee. A program egyik résztvevője, a dublini székhelyű Xpreso cég társalapítója és vezérigazgatója elismerően nyilatkozott a tapasztalataikról: „A Start Path Europe nagyon hasznos volt számunkra” – mondta Simon Pleass. A cég 2012-ben indult azzal a céllal, hogy a vásárlókat valós időben kösse össze a futárokkal, kiküszöbölve azt, hogy otthon kelljen várakozniuk a kézbesítésre. „Számunkra a termék kézbesítése ugyanolyan fontos, mint maga a termék, ezért a célunk annak biztosítása, hogy a vásárlóknak a kézbesítésekkel kapcsolatban kiváló élményeik legyenek” – mondta Pleass. „A MasterCard támogatásával számos nagy szervezettel kötöttünk megállapodást kereskedelmi lehetőségekről és növeltük az értékesítési hálózatunkat.”

 

Európa-szerte akár nyolc cég is részt vehet majd a 12 hónapos, részben valós helyszíneken és részben virtuálisan megvalósuló programban, amelyet 2015 áprilisában indítanak. A Start Path nyitva áll azon cégek előtt, akik a kereskedelem területén dolgoznak. A részvételi feltételek és az online jelentkezés itt érhető el: www.f6s.com/mastercardstartpath.

A jelentkezési határidő február 19.

 

A MasterCard Start Path-ról további információ: http://www.startpath.com/. Kövessen minket a Twitteren: @MAstartpath.

 

Megosztás