Elhunyt Záboji Péter

Döbbenetes hírt olvastunk Csermely Péter Facebook oldalán. Egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk de a hír szerint, Záboji Péter a hazai startup világ egyik örökmozgó és örök ifjú szereplője tragikus hirtelenséggel elhunyt. (Sajnos tegnap óta ez a szomorú tény.) Forrás: www.startupper.hu

Csermely Péter a következő sorokat tette közzé, amelyhez egyelőre a megdöbbenéstől gyakorlatilag egy szót sem tudunk hozzáfűzni.

“Kedves barátom, Záboji Péter igen váratlanul elhunyt július 3-án. Péter nemcsak a fiatal tehetséges vállalkozók soha nem nyugvó jó-szelleme volt, nemcsak példátlanul energikus és tehetséges vállalkozó volt saját maga is, hanem – legelsősorban – egy igazi úri Ember volt. Egy tizenéves kamasz lelke lakozott benne: valahol mindig ott-is-volt, de nem is; komoly is volt, de nem is; bizonytalan volt, de éppenhogy nem az. Az egyik legpozitívabb ember volt, akit ismertem. Játékosságával valahol az egész világot akarta megváltoztatni. Azt a világot, amelyik számottevően kevesebb színnel bír most, hogy Péter már nincsen közöttünk. Hadd emeljek egy pohár “Záboji-Aperol-spritz”-et (Péter ezernyi találmányának egyikét) Péter az emlékedre, amelyet mi, ittmaradottak hűen megőrzünk.”

Záboji Péter eltávozása hatalmas veszteség, a magyar startup ökoszisztéma egyik olyan alakját veszítettük el, aki makacsul hitt bennünk, a hazai tehetségek sikerében, Budapest startup fővárossá fejlődésében. Azt hiszem most van az a pillanat, amely egy újságíró életében is megtörténik ilyenkor, a szó benn szakad, a gondolat elakad. S a helyén csak a kongó üresség tátong. A tisztelet és a gyász egy EMBER felé, aki egy olyan ügyért élt, amelyet ő csak Entrepreneurship vírusnak nevezett…

Hiányozni fogsz Péter Papa…

One thought on “Elhunyt Záboji Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .