Új Internet of Things rendszert mutatott be a Cisco

A Cisco IoT System néven új rendszert jelentett be, amely az Internet of Things, azaz a hálózatba kapcsolt eszközök  menedzselésének egyszerűsítését és az adatok gyorsabb elemzését szolgálja. Az új, hardvereket és szoftvereket is magában foglaló architektúra hat fő összetevőből áll:

  • Hálózati kapcsolatok: A hálózati kapcsolatokhoz szükséges útválasztó, kapcsoló és vezeték nélküli megoldásokat tartalmazza általános és megerősített (ipari környezetben illetve kültéren történő használatra alkalmas) kivitelben.
  • Fog computing (köd): megosztott számítási infrastruktúra az Internet of Things (IoT) kiszolgálásához, amely a hálózat peremén, a végpontokhoz közel biztosít számítási és adatelemzési kapacitást. A Cisco előrejelzése szerint 2018-ra az IoT által létrehozott adatok 40 százaléka a ködben kerül feldolgozásra. A Cisco hálózati megoldásainak több mint negyede már ma is képes együttműködni a vállalat fog computing megoldásaival illetve IOx (IOS + Linux) adatfeldolgozó platformjával.
  • Biztonság: Az IoT System-ben a Cisco egyesíti a kiber és a fizikai biztonsági funkciókat a támadások átfogó észlelésének és blokkolásának érdekében.
  • Adatelemzés: A Cisco IoT System optimalizált struktúrát biztosít a Cisco Connected Analytics™ portfóliójának és más, külső analitikai szoftvereknek az adatok elemzéséhez és hasznosításához.
  • Irányítás és automatizáció: A Cisco IoT rendszere a biztonságot, a menedzselést és a támogatást is magában foglaló, könnyen használható platformot biztosít a megnövekedett számú végpontok és alkalmazások kezelésére.
  • Application Enablement Platform: A rendszer hatodik összetevője olyan alkalmazásprogramozási felületeket (API) kínál szervezetek, partnerek és külső gyártók részére, amelynek segítségével saját alkalmazásokat tervezhetnek, fejleszthetnek és telepíthetnek.

 A Cisco 15 új eszközt is bemutatott az IoT System keretében. Ezek között megtalálhatók hálózati eszközök, biztonsági megoldások, adatelemző szolgáltatások, valamint az irányításhoz és az automatizációhoz kapcsolódó szoftverek és alkalmazások. Számos iparági szereplő – köztük a  GE (Predix), az Iltron (Riva), az OSISoft, a Davra és a Toshiba is alkalmassá tette szoftver-alkalmazásait az IoT System architektúrával való együttműködésre.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .