Blogzine

Jövőre is lesz Brain Bar Budapest

Közel háromezer látogató fordult meg múlt hétvégén az első Brain Bar Budapest fesztiválon, ahol a legnagyobb világsztárok vitáztak technológia és ember viszonyáról.

A Design Terminál, a We Love Budapest, az Akvárium klub és a HG Media 2015 nyarán első alkalommal rendezte meg a Brain Bar Budapest fesztivált a Magyar Telekom főtámogatásával.

A Brain Bar Budapest a következő 15 évet meghatározó gazdasági változásokról és azok egyénre és közösségre gyakorolt hatásairól szól. A főbb témák között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepeltek. Miért nincs európai Szilícium-völgy? Milyen lesz az ideális iskola 2025-ben? Applikációkban vagy orvosokban bízunk majd jobban? Mi lesz az állam szerepe az új ipari forradalom után? Hogyan alakul technológia és vallás viszonya? Az esemény célja a legkülönbözőbb nézetek szembesítése, a jövő legégetőbb kérdéseinek megvitatása volt.

A háromnapos eseményen 20 országból 81 vendég előadó – többek között Niall Ferguson történész, Daniel Epstein sztárvállalkozó, Richard Florida urbanista, Sugata Mitra oktatáskutató és Philip Zimbardo pszichológus – vett részt. A kerekasztal beszélgetéseket és a vitákat kiemelkedő nemzetközi sajtóorgánumok – többek között: Financial Times, Forbes, Politico.eu – újságírói moderálták. Az eseményen közel háromezer látogató vett részt, online pedig három és félezer érdeklődő követte a világhírű előadók vitáit.

„Nagyszerű közönség, egy lenyűgöző város, elképesztő energiák.” – írta Twitter oldalán korunk egyik leghíresebb társadalomtudósa, Richard Florida az előadását követően.

A fesztivál célja, hogy évente olyan témákat és személyiségeket hozzon Magyarországra, hogy Budapest a jövőről folytatott párbeszéd legszínvonalasabb színterei közé emelkedjen.

Az OTP Bank támogatásával a fesztiválra ingyenes belépést biztosítottak a szervezők pedagógusok és diákok számára. A kiemelt nemzetközi előadók budapesti vendégül látásában közreműködött a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO). A közeljövőnket érintő legizgalmasabb témákra a hazai progresszív zenei élet legelőremutatóbb stílusú előadói reflektáltak a Heineken Hungária Zrt. támogatásával.

Megosztás