Blogzine

125 millió dollárral támogatja az Intel Capital a társadalmi diverzitást a startupok világában

Az Intel Corporation globális befektetési szervezete, az Intel Capital bejelentette az Intel Capital Diverzitás Alapot (Intel Capital Diversity Fund).

Az Intel Capital Diversity Fund (ICDF) célja, hogy olyan start-up cégeknek nyújtson támogatást, amelyeket nők illetve az amerikai társadalomban alulreprezentált kisebbségek tagjai vezetnek.  Az alap 125 millió dollárt tesz ki, az ebből eszközölt befektetések pedig lefedik majd a technológiai ipar minden szegmensét.

Úgy gondoljuk, hogy egy sokszínű és befogadó munkaerőpiac elengedhetetlen a jó üzleti eredmények eléréséhez,“ – mondta Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója. „Az új befektetési alappal az a  célunk, hogy támogatást nyújtsunk a társadalmat sokkal valóságosabban leképező startup munkaerőpiacnak, és hogy hosszútávon az Intel és az egész gazdaság profitáljon ebből.“

start-up

Az Intel idén januárban jelentette be a „Diverzitás a technológiában” (Diversity in Technology initiative) elnevezésű kezdeményezését, amellyel nem csak a vállalaton belül, de az egész technológiai iparban ösztönözni kívánja a diverzitást. Korábban bejelentett kezdeményezésének keretében a chipgyártó azt vállalta, hogy 2020-ig az amerikai társadalomhoz képest arányosan lesznek képviselve a nők és az egyébként alulreprezentált kisebbségek az Intel alkalmazottai között.

A Babson College nemrég publikált tanulmánya szerint a kockázati tőkebefektetők által finanszírozott amerikai vállalatok vezetésében csupán 15 százalékában találhatók meg nők. Afroamerikai vagy latin származású alapítója pedig csupán a Szilícium-völgyi vállalatok kevesebb mint 1 százalékának van, ugyanis a finanszírozott vállalatoknak csaknem teljes egészében ázsiai vagy kaukázusi vezetője van.

Megosztás