Tovább bővíti hazai kapacitásait az SAP szoftverfejlesztő

További kapacitásbővítés mellett döntött az SAP. Ennek értelmében közel 100 fő felvételével számolnak a következő félévben a hazai szoftvercégnél. A növekedést a felhő alapú számítástechnikával foglalkozó, főként nemzetközi piacra dolgozó egységek bővítése jelenti. A felhő alapú tevékenység elindítása ezzel eléri a 3 milliárd forintos beruházási értéket.

A beruházás legnagyobb részét egy globális jelentőségű, felhő informatikai támogató központ létrehozása jelentette, melynek köszönhetően több millió külföldi felhasználót támogatnak a hazai szakértők.

Az SAP Hungary-nél másfél éve indult el masszív létszámnövekedés. Míg 2013-ban 500 fő dolgozott a szoftvercégnél, jelenleg több mint 700, magas hozzáadott értéket előállító munkatársat foglalkoztatnak budapesti irodáikban.

SAP cloud center sajtótájékoztató.
SAP cloud center tájékoztató

A létszámbővülés jelentős részét eddig fiatal szakemberek adták. A vállalat minél korábban igyekszik megtalálni a tehetségeket, bár ők is érzik, jelentős a kereslet irántuk. A társaság így nyitott az y-generáció fele. A hagyományos egyetemi együttműködéseken túl olyan programokat is elindítottak, melyekben például több hónapos nemzetközi tanulmányúton, képzésen vehet részt a tehetség, mielőtt elkezdődne az „igazi” munkája.

„Magyarország számára jelentős gazdasági lehetőséget ad a technológia fejlődése, melyben a fiatalok kulcsszerepet játszanak. Ha részt veszünk abban a digitális átalakulásban, amelyre külföldön sokan negyedik ipari forradalomként hivatkoznak, fenntarthatjuk, megnövelhetjük az ország versenyképességét a régióban”– mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A jövő évben is folytatódó létszámbővítés miatt elkezdődött egy új SAP-s irodaház felépítése a Graphisoft parkban. Az SAP Hungary Kft. tavaly 19,5 milliárd forint árbevételt ért el, és közel 1400 hazai vállalat használja a cég szoftvereit. A vállalatnál idén ismét növekedést várnak, 21 milliárdos árbevételt terveznek elérni az év végére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .