Blogzine

Akár 100 ezer euró szoftverfejlesztésre!

Újabb finanszírozási lehetőség nyílik meg a globális, digitális piacot célzó startupok számára. A Digital Factory 700 000 EUR összeggel kíván 10 szoftver-fejlesztő csapatot finanszírozni. A jelentkezéseket a mai naptól várják.

„FIWARE Business Incubation 2016” néven indítja újra inkubációs programját az európai startup accelerátorokat tömörítő CEED Tech konzorcium. A programban magyar partnerként résztvevő Digital Factory részben EU-s támogatásból, részben saját tőke-befektetésből álló finanszírozást biztosít valamennyi csapat számára 15-30e EUR összegben. Ez az inkubáció 3 hónapjára áll rendelkezésre, mely során a csapatok validálják, hogy szolgáltatásukra milyen valós igény van a globális piacon, majd elkészítik a tesztelhető prototípust. Ezt követően a legnagyobb növekedési potenciált felmutató csapatok további, 50-100e EUR összeghez jutnak, amely (kiegészítve további kockázati tőke-befektetésekkel) segít a cégek nemzetközi terjeszkedésében.

10513455_806546389391123_8683222041967256266_nOlyan technológiai csapatok jelentkezését várják, akik 2016 április végére képesek legalább alapszintű termékkel valós ügyfeleket kiszolgálni. Elsősorban Software-as-a-Service, Smart Data Tools, digitális marketing eszközök, online piacterek és nemzetközi e-kereskedelem területekről várják a jelentkezőket. Illetve további fő kritérium, hogy (az EU-s társfinanszírozásra tekintettel) az EU által kifejlesztett több, mint 40 open source technológiai elem közül legalább egyet fel kell felhasználni (FIWARE enablerek, listája itt: http://catalogue.fiware. org/enablers).

„Az első programunk során – idén tavasszal – 6 startuppal dolgoztunk együtt, melyekben a magyar mellett holland, szlovák és tajvani alapítók is vannak. Ez is mutatja, hogy nemzetközi csapatokban, globális piacra lépésben gondolkodunk szívesen. A cégek a program zárása óta dinamikusan fejlődnek tovább, árbevételt termelnek, nemzetközi inkubátorba jelentkeznek, tőkét vonnak be külső finanszírozóktól.” – mondta el Valner Szabolcs, a Digital Factory alapítója.

A fejlesztés anyagi támogatása mellett ingyenes inkubációs programban vehetnek részt a csapatoknak. Ennek keretében tapasztalt magyar és nemzetközi mentorok és a többi vállalkozó közössége segíti a csapatokat a piaci validálásban és a terméképítésben. A 3 hónapos inkubációs program 2016. januárjában indul.

További információ a http://digitalfactory.vc weboldalon található, illetve emailen várják a programmal kapcsolatos kérdéseket (contact@digitalfactory.vc). A végső jelentkezési határidő 2015. november 1.

A CEED Tech-ről:

A CEED Tech egy startup accelerátorokból álló konzorcium, mely 5 tagja nagy növekedési pontenciállal rendelkező internetes vállalkozásokba fektet, majd azokat intenzív mentorálással felkészíti a gyors indulásra és további befektetések fogadására. A tagok: Startup Yard (Prága), Digital Factory (Budapest), The Spot (Pozsony), Startup Wise Guys (Tallinn) és Open Coffee Club (Vilnius). Portfoliójukban több mint 100 cég található, valamint több mint 100 befektetővel és 450 mentorral dolgoznak együtt.

Megosztás