Blogzine

Hipermosógép, néma szélgenerátor és sziegelési újdonság versenyez

Tizenkét európai országból összesen több mint 100 innovatív kezdő vállalkozó jelentkezett az egyik legrangosabb, teljes Kelet-Közép Európát lefedő KICkoff Verseny elődöntőire.

Csupán 12 csapat jut tovább a szeptemberi varsói nemzetközi döntőbe, ahol megküzdenek majd a 10 000 eurós fődíjért és a 150 000 euró összértékű KIC InnoEnergy Highway akcelerációs programba kerülésért. A KICkoff Verseny magyarországi kiemelt partnere és főszervezője a Bay Zoltán Nonprofit Kft.

Gyere el, hallgasd meg és buzdítsd kedvenc csapatodat június 27-én, 17.30 órától a Prezi Székházba, ahol megismerheted az energetikát érintő leginnovatívabb hazai ötleteket.

 

Mi is az a KICkoff Verseny?
A KICkoff Verseny, amely immáron második alkalommal kerül megrendezésre, a fiatalok vállalkozó kedvének erősítését célzó kezdeményezés. A megmérettetés kiemelt célja kiválasztani és támogatni az európai energetikai piac hatékonyságát fokozó, gyorsabb fejlődését elősegítő, jelentős innovációt tartalmazó ötleteket, megoldásokat, projekteket. A KICkoff Verseny magyarországi kiemelt partnere és főszervezője a Bay Zoltán Nonprofit Kft.

Szurkolj Te is, találkozzunk a budapesti elődöntőn!
A magyarországi elődöntő Budapesten, a Prezi Székházban (1065 Budapest, Nagymező utca 54-56.) kerül megrendezésre, június 27-én 17.30 órai kezdettel. Dervalics Ákos a KICkOff verseny magyarországi főszervező közölte: „Az eseményre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Csupán az első 60 jelentkező regisztrációját tudjuk fogadni!” Link a regisztrációhoz: itt (klikk ide)!

A hazai verseny elődöntőjébe került többek közt egy hipersebességű mosógép, egy forradalmian új hőszigetelési megoldás, illetve egy lakókörnyezetbe is telepíthető néma szélgenerátor!

A leginnovatívabb magyar startup ötletet rangos hazai zsűri választja ki. Duda Ernő, a Solvo Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki egyben a zsűri elnöke is, kiemelte: „A magyar kreativitás nemzetközi szinten is versenyképes, így bízom benne, hogy a legjobbnak ítélt magyar csapat jelentős nemzetközi sikert fog elérni Varsóban, a döntőben.” Grasseli Norbert, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: „A június 27-i esemény programját úgy állítottuk össze, hogy ne csupán egy verseny elődöntője legyen, hanem egy startup találkozó is egyben, ahol projektcsapatok, mentorok, energetikai szakértők, befektetők, üzleti angyalok személyesen is tudjanak találkozni, kötetlen formában eszmét cserélni. ”

Megosztás