Magyar startupok szállnak ringbe Kínában

Az Enterprise Hungary és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Get in the Ring néven nemzetközi startup versenyt rendez a kínai Chengduban. A májusi eseményen nyolc magyar innovatív vállalkozás kap lehetőséget, hogy megmérettesse magát nemzetközi befektetők előtt.

A Get in the Ring (GITR) a világ egyik legnépszerűbb startup versenyformátuma, melynek keretein belül a csapatok a befektetetésekért vívott küzdelmet élő showműsor keretében bonyolíthatják le. A selejtezők után, a döntőbe jutott, innovatív ötlettel rendelkező csapatok öt körből álló előadássorozatban győzhetik meg a zsűri tagjait és a befektetőket ötletük megvalósíthatóságáról és piacképességéről.

Idén nyolc magyar startup vehet részt a Get in the Ring kínai eseményén az Enterprise Hungary és a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében. A szakmai szempontok alapján kiválasztott magyar vállalkozások mellett kínai startupok is ringbe szállnak a május 12-én Chengduban megrendezett eseményen. A versenyben legjobb helyezést elérő csapatok továbbjutnak a 2018-as Get in the Ring Global döntőjébe. A zsűriben helyet foglalnak majd az új, 50 milliárd forintnyi kockázati tőkealapot kezelő szervezet, a Hiventures befektetési szakértői is.

A versenyben résztvevő csapatok az eseményt követően a Chongqing-i magyar főkonzulátus szervezésében Nyugat-Kína legnagyobb, a Bank of China által is támogatott Kínai-Magyar Üzleti Fórumán is részt vesznek.

Az érdeklődő innovatív vállalkozások többet is megtudhatnak a kínai üzleti lehetőségekről és a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjáról, a versenyt megelőző meetup rendezvényen 2017. március 28-án 18:00-tól a Mosaik coworking irodában.

A verseny angol nyelvű.

Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

Eredményhirdetés: 2017. április 3.

Jelentkezés: www.innotradeprogram.hu

Partnerek: Magyar Nemzeti Kereskedőház – InnoTrade program, TusStar, Enterprise Hungary, GITR, Magyarország Csunkingi Főkonzulátusa, CCIS, Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő

A szervezőkről

Enterprise Hungary

Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. küldetése a hazai startup ökoszisztéma fejlesztése, valamint a startup utánpótlás katalizálása. A szervezet kiemelt célja a fiatalok vállalkozó kedvének ösztönzése, a hazai felsőoktatásban születő innovatív ötletek megvalósulásának támogatása és a korai fázisú vállalkozások fejlesztése.

www.enterprisehungary.hu

Magyar Nemzeti Kereskedőház

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. célja, hogy fejlessze a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat előállító, magyar érdekeket szolgáló gazdasági szereplők exportképességét, egyúttal lehetőséget teremtsen számukra exportsikerek elérésére.

www.kereskedohaz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..