Lehetőségek Vietnámban

Több szektorban bővülhet a gazdasági együttműködés Magyarország és Vietnám között.
Magyar és vietnámi cégek részvételével rendeztek üzleti fórumot Budapesten.

Mintegy 100 hazai és vietnámi cég folytatott kétoldalú üzleti tárgyalásokat a Magyar Nemzeti Kereskedőház által március 23-án, Budapesten megrendezett Magyar-Vietnámi Üzleti Fórum keretében.

A rendezvényen elsősorban a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az energetika, az infokommunikáció, a járműipar, a környezetipar, az infrastruktúra-fejlesztés és az egészségipar területén megvalósuló együttműködések kerültek fókuszba.

Vietnám a magyar cégek számára az egyik legígéretesebb exportpiac a délkelet-ázsiai régióban. Az ország gazdasága dinamikusan fejlődik, az elmúlt években éves szinten 5-6%-os GDP növekedést ért el. Továbbá, köszönhetően mintegy 90 millió fős felvevőpiacának, illetve annak, hogy az ország gazdasága számos ágazatban tudja hasznosítani a magyar technológiákat és szakértelmet, jelentős üzleti potenciált rejt a magyar cégek számára.

Multiszektorális gazdasági együttműködés
A Magyar Nemzeti Kereskedőház által szervezett üzleti fórumon a potenciális exportlehetőségek feltérképezésére és konkrét üzleti tárgyalások lebonyolítására is lehetősége nyílt a résztvevő mintegy 100 magyar és vietnámi vállalkozásnak. A szakmai eseményen a gazdaság számos szegmensét érintő üzleti lehetőségek körvonalazódtak, mely jól jelzi a magyar-vietnámi gazdasági kapcsolatok multiszektorális jellegét.

„A Magyarország és Vietnám közti kétoldalú külkereskedelmi termékforgalom 2015-2016 között mintegy 10 millió dollárral bővült. Gazdasági kapcsolataink további fontos jellemzője, hogy az együttműködési lehetőségek köre széles skálán mozog. A mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az energetika, az infokommunikáció, a járműipar, a környezetipar, az egészségipar, vagy épp az infrastruktúra-fejlesztés mind potenciális üzleti lehetőségeket hordoznak a két ország vállalkozásai számára. Az üzleti fórum megszervezésével egy olyan platformot kívántunk biztosítani, melynek révén a magyar cégek a jövőben konkrét exportsikereket realizálhatnak Vietnámban” – fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Két helyi képviselet is segíti a gazdasági kapcsolatok dinamizálását
A Magyar Nemzeti Kereskedőház helyi irodája 2014 óta működik Vietnámban, ám a közeljövőben a megnövekedett igények kiszolgálására megnyílik egy további képviselet is, mely újabb lendületet adhat a kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősödésének.

A Kereskedőház helyi irodái többek között piaci információk biztosításával, a magyar vállalkozások aktív kiajánlásával, illetve exportpartnerek és üzleti lehetőségek közvetítésével segítik elő a magyar vállalkozások exporttevékenységének bővülését Vietnámban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .