Mobile World Congress: az 5G technológia 2019-ben valósággá válik

5G bevezetés: a Deutsche Telekom telepíti első 150 ötödik generációs antennáját hat európai országában.
Az első campus hálózat üzembe helyezése az OSRAM céggel közösen
Bemutatkozik a világ első, Edge Computing megoldással támogatott többrésztvevős játékalkalmazása.

Kifinomult részletességgel megalkotott robotok, digitális kidobós labdajáték (digital dodgeball), környezettudatos megoldások köztéri berendezésekre – a Barcelonában jelenleg is zajló Mobile World Congress eseményen a Deutsche Telekom bemutatja nagy teljesítményű hálózatait és digitális 5G-s alkalmazásait. Az 5G alkalmazások előnyeit a magán ügyfelek is, de különösképpen az ipari felhasználók élvezik majd. “Az 5G valósággá válik 2019-ben” – nyilatkozta Claudia Nemat, a Deutsche Telekom technológiáért és innovációért felelős igazgatósági tagja. “Az 5G teljes erejét igazán ott tudja megmutatni, ahol sok ember jön össze, vagy ahol sok gép interaktív együttműködése valósul meg: a városokban, a falvakban, a stadionokban, a koncerttermekben, az egyetemeken, a közigazgatási intézményekben, vagy éppen a gyárakban.”

Az első 150 5G-s antenna már 2019 első negyedévében működni fog a Deutsche Telekom európai hálózataiban. A vállalat hat országban is szigorú tesztelésnek veti alá az új szabványt. Az 5G-vel lehetségessé válik, hogy a hálózatokat az egyedi ügyféligényekhez igazítsák. Az MWC sajtókonferenciáján a Deutsche Telekom és technológiai partnere, az OSRAM üzembe helyezték az első campus hálózatot. Kezdetben a hálózat még a 4G/LTE technológiára épül, az 5G egy második lépésben következik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .