Blogzine

550 milliónyi befektetés a SignAll-nak

A SignAll szoftvere révén a siketek jelnyelve beszélt és írott angolra fordítható. Most 1,7 millió eurós befektetést kapott a Credo Ventures-től és a Hiventurestől. A pénzből az amerikai piacot hódítanák meg.

Három évvel ezelőtt, az első befektetési kör folyósítását követően, a SignAll megalkotta az első, amerikai siket jelnyelvet automatikusan fordító rendszert. Az elmúlt időszak csúcspontja volt az első kihelyezett állomás a Gallaudet Egyetem fogadóközpontjának ügyfélszolgálatára, amelyet követően több rendszert is üzembe helyezett a cég az USA-ban. A vállalat számos rangos elismerést kapott, mint például a las vegasi CES Accessibility Award-ot, a Gartner a világ 5 legkiemelkedőbb mesterséges intelligenciával foglalkozó cége közé sorolta, emellett felvételt nyertek a londoni impakt tőzsdére (SSX) és számos nemzetközi sajtóorgánum, például a Forbes.com is bemutatta, mint a természetes nyelvfeldolgozás egyik rendkívüli alkalmazása.
A vállalat vezérigazgatója, Robotka Zsolt így nyilatkozott a jövőbeni tervekről: „Ez a befektetés finanszírozza a piacra lépésünket és tevékenységünk kiterjesztését. A Washington DC-ben, legutóbb Houstonban és Salt Lake Cityben sikeresen kitelepített próbaverziók után készen állunk arra, hogy a következő szintre lépjünk. Az elkövetkezendő két évben több projektet tervezünk az Egyesült Államokban, amely igazolja a technológiánk skálázhatóságát és rugalmasságát a felhasználói igényekhez mérten. Elsődleges célunk az amerikai piac meghódítása, de tovább alakítjuk szoros kapcsolatunkat a siketek és halláskárosultak magyar közösségével is.”
Egy nemrégiben elfogadott rendelet előírja az állami szereplők pozitív fellépését a fogyatékkal élőkkel szemben, amely várhatóan megkönnyíti a fogyatékkal élő emberek munkához jutását az Egyesült Államokban. A kezdeményezés előnyös lehet a siket és nagyothalló közösségek számára. A SignAll megfelelő technológiával rendelkezik ahhoz, hogy megkönnyítse a munkahelyre történő zökkenőmentes bejutásukat.
„Küldetésünk, hogy támogassuk a hosszútávú társadalmi és pénzügyi hatással bíró projekteket az ENSZ által kihirdetett fenntarthatósági célok mentén. A SignAll-ban láttuk az elkötelezettséget és azt az innovatív megoldást, amely lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt a siket és nagyothalló emberek számára. Örülünk, hogy a tőkebevonás által támogathatjuk a vállalkozás céljait és további fejlődését – Katona Bence, vezérigazgató-helyettes, Hiventures.
„Több mint 3 éve vagyunk a SignAll partnerei, amelynek során végig kísérhettük, hogy a vállalat egy K+F projektből valódi termékké fejlődik, amely lehetővé teszi a siketek és nagyothallók számára a kommunikációt. Örömünkre szolgál, hogy továbbra is támogathatjuk a projektet új céljában, hogy megoldását elérhetővé tegye az egész amerikai piacon és azon túl.” – Andres Kiska, Credo Ventures tagja.
Rólunk:
A SignAll Technologies egy olyan egyedülálló technológia fejlesztője, amely a természetes nyelvfeldolgozást és a gépi látás technológiáját kihasználva képes a jelnyelvet szöveggé alakítani, amely lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt siketek, nagyothallók és hallók közt. 2019 júliusában a vállalat bejelentette második körös tőkebevonását, mellyel teljes bevont tőkéje 3,1 millió euróra emelkedett.
A Hiventuresről: Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, közel 66,1 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai innovatív vállalkozásokat és startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatóink a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. A Hiventures küldetése, hogy segítse a jelen és jövő innovatív elképzeléseit, és ezzel hozzájáruljon egy fenntartható és értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulásához Magyarországon.
A Credo Ventures egy korai szakaszban lévő startupok kockázati tőkebefektetésével foglalkozó társaság, melynek irodái Prágában és a Szilícium-völgyben vannak. Az erős technológiai alapokkal rendelkező informatikai startup vállalkozásokba történő befektetésekkel a Credo csapata arra törekszik, hogy kiváló alapítóknak legyen partnere globális ambícióik megvalósításában. 150 millió eurót kezel 3 alapon keresztül, több mint 35 befektetéssel Közép-Kelet Európa szerte, köztük a Uipath, a Productboard vagy a Price f(x).

Megosztás