Blogzine

Nem csak busszal, de vonattal és autóval is utazhatsz a német utazási startuppal

A FlixBus hetedik születésnapját ünnepli, tovább bővül globálisan További terjeszkedés Európában 2020-ban, járatok Marokkóba.

+ Belföldi hálózat az Egyesült Királyságban, még sűrűbb nemzetközi összeköttetés + Zöld buszok Észtországból, Lettországból és Litvániából lengyel városokba + 80 várost összekötő belföldi hálózat Portugáliában + Franciaországból 9 marokkói városba indulnak összeköttetések 2020.02.18-tól

A legelső FlixBus járat Münchenből Erlangenbe pontosan 7 évvel ezelőtt, 2013. február 13-án indult. A német távolsági buszpiac megnyitása óta a mobilitási szolgáltató a világ legnagyobb távolsági buszhálózatát hozta létre. Az elmúlt években olyan újdonságokat is életre hívott, mint a FlixTrain, a FlixCar, illetve a FlixCharter. Csak az elmúlt évben 62 millió utas használta a cég által kínált közlekedési lehetőségeket. 2020-ban a FlixBus új területekre is elérhet. Nemzetközi növekedés „Büszkék vagyunk, hogy már a hetedik születésnapunkat ünnepelhetjük és számos sikerre tekinthetünk vissza mind Európában, mind az USA-ban. Ugyanakkor nem áll szándékunkban itt megállni: 2020-ra vonatkozóan is ambiciózus terveink vannak.” – mondta el André Schwämmlein, a FlixMobility alapítója és ügyvezető igazgatója.

Az idei évben a FlixBus belföldi hálózatot alakít ki az Egyesült Királyságban és Portugáliában, emellett további nemzetközi összeköttetéseket is tervez. Elindulnak az első határon átívelő járatok a Baltikumból, a Franciaországból Marokkóba közlekedő buszoknak köszönhetően pedig új kontinensre terjedhet ki a zöld buszhálózat.

Az új évtized ennél is többet hoz majd, hiszen a FlixBus Dél-Amerikában és Ázsiában is szeretne piacra lépni. Belföldi utazás az Egyesült Királyságban A zöld buszok 2016 óta közlekednek Franciaországból, Németországból és a Benelux államokból az Egyesült Királyságba. A FlixBus ugyanebben az évben megvásárolta a Megabus kontinentális üzletágát, így az Egyesült Királyságba közlekedő nemzetközi vonalakkal megerősítette a szigetország és a szárazföldi Európa közötti összeköttetéseit. Idén a vállalat szeretné megnövelni a járatsűrűséget a nemzetközi járatokon és elindítaná az első belföldi összeköttetéseket is az Egyesült Királyságban.

Megosztás