X-Europe: Öt innovációs kulcsszereplő egyesíti erőit a deeptech startupokért

A Startup Europe Initiative program, X-Europe nevű projektjén dolgozik együtt az F6S, a TNW, a Design Terminal, a Growth Tribe és a TechChill.

A decemberi bejelentést követően a konzorcium tagjai nagy erőkkel fogtak neki a közös munkának. Január végén Amszterdamban tartották meg a partnerek a program első személyes találkozóját, amin meghatározták az együttműködés és az akcióterv végrehajtásának legfőbb pontjait.

Az X-Europe kezdeményezés az Európai Bizottság Horizon 2020 programjából indult, célja, hogy összekösse az ígéretes deeptech startupokat, a befektetőket, a vállalatokat és a kormányokat, ezáltal szorosabb kapcsolatokat alakítsanak ki a fejlett és a fejlődő európai régiók között.

A programot az ökoszisztéma öt kiemelt szereplője vezeti az X-Europe kulcsfontosságú régióiban: a Baltikumban, Nyugat-Európában és a Visegrádi régióban. Ez a konzorcium jó helyzetben van ahhoz, hogy hálózatait, erőforrásait és eszközeit felhasználva biztosítsa a tehetségek, készségek és lehetőségek felkutatását és áramlását egész Európában. Összekapcsolják a Baltikum és a Visegrádi országok fejlődő régióit a szélesebb európai közösségekkel, a projekt fő hangsúlya a nemzetközi lehetőségek megteremtése és a partnerségek határokon túli kiterjesztése.

Az F6S platformon keresztül összesen 150 deeptech startupot választanak ki 6 területen, 26 hónap alatt. Az X-Europe-hoz csatlakozó induló vállalkozások számos támogatásra számíthatnak, mint például: személyes és online képzés a Growth Tribe által, 1 on 1 mentorálás, befektetői és nagyvállalati találkozók, részvétel a Design Terminal akcelerátor és inkubátor programjában, hozzáférés a TNW közösségi tereihez, betekintés a TechChill Alapítvány rendezvényeibe és közösségébe, az innovációs kihívások formálása közösen meghatározó vállalatokkal, valamint megjelenési lehetőség a TNW médiaplatformján, a top tech eseményeken és partnerhálózatban.

A program mérföldkövei az X-Europe által szervezett 6 kiemelt rendezvény – 2020 és 2022 között Amszterdamban, Rigában és Budapesten.

Pieter Paul van Oerle, a TNW stratégiai igazgatója: „Az ehhez hasonló programok nagyszerű lehetőséget nyújtanak az induló vállalkozások számára, hogy értékes tudást kapjanak. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy összekapcsoljuk Nyugat-Európa ökoszisztémáit a Baltikummal és a Visegrádi Régióval, és segítünk a startupok növekedésében. A kisebb és növekvő vállalatok iránti elköteleződéssel dolgozunk azon, hogy az európai technológiai közösség még erősebbé váljon. ”

Nuno Varandas, Üzletfejlesztési vezető, F6S: „Az X-Europe koncepció célja a mély technológia támogatása és előre mozdítása új partnerségek és régiók megnyitásával. A projektcsapat nagy hangsúlyt fektet a munkatervek megvalósítására, amelyek értékes szolgáltatásokkal és kapcsolatokkal járnak, és lehetővé teszik a növekedés felgyorsítását a startupok számára. Meghívunk minden európai deeptech vállalkozást és érintett szereplőt, hogy csatlakozzanak hozzánk. ”

Az X-Europe 6 nyílt felhívást kezdeményez, amelyek segítik a startupokat 6 deeptech iparágban, a HealthTech, az AgriTech, a Space, a GreenTech és a CyberSecurity területén 2020 és 2021 között. Kövessenek minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .