Blogzine

Sikeresen összegyűjtött 100 millió eurót, az új finanszírozási kör 1 milliárd euróra értékeli a vállalkozást

A Rohlik csoport, amelynek székhelye a Cseh Köztársaságban található, és amely a vásárlóknak azt ígéri, hogy minőségi élelmiszert és több mint 17 000 „mindennapi” terméket szállít ki mindössze 2 órán belül, 100 millió eurós C sorozatú finanszírozást gyűjtött, 1 milliárd eurós értékelés mellett, így unikornis startupnak minősül.
A befektetés lehetővé teszi a Rohlik csoportnak, hogy továbbra is befektethessen az ügyfelek számára legjobb ajánlatok kidolgozásába, a technológiai innovációk bevezetésébe és a nemzetközi terjeszkedés felgyorsításába.
A kört az Index Ventures vezeti és további befektetők képzik részét.

A Rohlik csoport („Rohlik”), Európa egyik vezető online élelmiszer-kiszállítási vállalkozása, amely 2020-ban 300 millió eurót meghaladó árbevételre tett szert, és amely 3 nemzetközi piacon több mint 750 000 ügyfél számára biztosítja kiváló minőségű élelmiszerek gyors és pontos házhozszállítását, bejelentette, hogy az Index Venturestől a C sorozatú finanszírozási körben 100 millió eurót gyűjtött. A Rohlik csatlakozik a leggyorsabban növekvő európai startupok azon válogatott klubjához, amelyek a több mint 1 milliárd dolláros értékeléssel elérték az „unikornis” státuszt.

Ez a befektetés a meglévő részvényeseknek a vállalatba való befektetés iránti erős igényét tükrözi, amely egy korábbi cseh startupból európai trendteremtő technológiai vezetővé nőtte ki magát, és amely egyre inkább jelen van az egész kontinensen. A magyar és az osztrák piacon való sikeres terjeszkedését követően az elkövetkező hónapokban Münchenben is megkezdi működését, majd hamarosan további német városokban és európai országokban is megjelenik, ami az online élelmiszervásárlás jelentős növekedési potenciálját és fogyasztók általi egyre gyorsuló elfogadottságát tükrözi.

A Rohlik csoport gyorsan Európa vezető online élelmiszer-kiszállítási szolgáltatójává nőtte ki magát. A vállalatot 2014-ben alapították azzal a céllal, hogy emelje az élelmiszerek minőségének és szolgáltatásának színvonalát az élelmiszeriparban, és az alapító Tomáš Čupr úgy véli, hogy a vásárlók megérdemlik, hogy jobb ételeket fogyasszanak, és azokat kiváló minőségű szolgáltatással szállítsák házhoz részükre. A vállalat megszállottsága a vásárlói élményt illetően a megrendelés minden lépésénél megmutatkozik; a széles és egyedi választéktól kezdve – több mint 17 000 termék közül lehet választani – a kiváló szállítási élményig. A Rohlik már a megrendelés idejétől számított két órán belül kiszállítja a rendelést, a 15 perces szállítási ablakok pontos betartásával. A Rohlik saját márkás tejtermékeket és húsárut is kínál ügyfeleinek, és a jövőben más termékszegmensekkel is bővíteni fogja kínálatát. A vállalat nem arra összpontosít, hogy egy kis kosarat kiszállítson, mint néhány más piaci szereplő, hanem arra, hogy kielégítse az európai családok mindennapi és változatos igényeit. Ezzel az egyedülálló ajánlattal a Rohlik arra törekszik, hogy az új, 21. századi kiskereskedők kiemelkedő példájává váljon.

Tomáš Čupr, a Rohlik csoport alapítója és vezérigazgatója a következőt mondta: „Március elején jelentettük be az első finanszírozási kört, amelynek keretében 230 millió dollárt gyűjtöttünk. Három hónap elteltével további finanszírozást kaptunk az Index Venturestől. Ez a befektetés azt mutatja, hogy befektetőink bíznak a Rohlik csoport gyors növekedésében. Ma már úgy tekintenek ránk, mint egy olyan európai vállalatra, amely képes gyorsan terjeszkedni a nagy igényekkel rendelkező nyugat-európai piacokon. Az újonnan biztosított finanszírozás segít abban, hogy az eredetileg tervezettnél is gyorsabban felgyorsuljunk, főként az új piacra lépések, a teljesítőközpontok automatizálása és az innováció általános üteme terén, beleértve a kiváló tehetségek felvételét is.”

Ezzel a legutóbbi finanszírozási körrel a Rohlik lett a legújabb európai unikornis, és az egyik első unikornis a Cseh Köztársaságból. A befolyt összegeket a további növekedésre és az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatások fejlesztésére, a technológiai innovációk bevezetésére és a gyors terjeszkedésre fogják felhasználni mind a meglévő európai piacokon, mind pedig a német és más nemzetközi piacokon való induláshoz. A Rohlik szenvedélye, hogy segítsen az európaiaknak jobban táplálkozni és boldogabban élni, így a közeljövőben Romániára, Olaszországra, Franciaországra és Spanyolországra is kiterjeszti szolgáltatásait, azzal a céllal, hogy Európa vezető piaci szereplőjévé váljon.

„Mindig arra összpontosítunk, hogy a legjobb ajánlatot dolgozzuk ki az ügyfelek számára” – mondta Čupr, majd hozzátette: „Ez a befektetés segít minket abban, hogy folyamatosan újítsunk, új technológiai eszközöket fejlesszünk ki az élelmiszeripar felgyorsítására, és digitális forradalmat idézzünk elő. Az a célunk, hogy bővítsük vásárlóink választási lehetőségeit, és a helyi gazdáktól és kézművesektől származó friss élelmiszerek révén az általuk kedvelt ételeket az általuk elképzelt minőségben biztosítsuk. Részvényeseink látják az előttünk álló, a beszállítóbarát és ügyfélközpontú megközelítésből eredő lehetőséget és növekedési potenciált.”

Jan Hammer, az Index Ventures partnere: „A már most is jövedelmező Rohlik vállalat jelentős növekedésnek indult az új régiókban és minden statisztika alapján kitűnően teljesít. Az általuk képviselt egyedi üzleti modell győztes receptnek minősül: egyszerre kínál kényelmet és termékek széles skáláját a feltétlenül szükségestől a helyi gyártású, kiváló minőségig.

Megosztás