Címke: biotech

Szóljon hozzá most!

Zöld startup pályázat

90 000 € díjazású, a környezetvédelmi, agrár és egyéb ipari felhasználású  biotechnológiai innovációs versenyt hirdet start-up cégeknek szeptember 27-i beadási határidővel a francia Genopole bioklaszter.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Új EU-s biotech program 2014-től

A BRIDGE kezdeményezés keretében 7 év alatt 3,8 milliárd eurót fordítanak a biotechnológia alapú fejlesztésekre.

Kategória: Blogzine
1 hozzászólás

Hol tart a magyar Biotech?

Míg 2004 és 2008 között a magyar biotechnológiai cégek száma 55-ről 83-ra emelkedett, a válság kitörése óta a számuk lényegében stagnál – derül ki a Magyar Biotechnológiai Szövetség friss, éves elemzéséből.  

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Egyetem közeli vállalkozások – Szeged

Sorozatunkban a hazai egyetemek tudástranszfer szervezeteit vesszük sorra. Ezeknek köszönhetően egyre több diák, oktató és kutató vág bele spin-off cégek alapításába, és aktívabbá válnak a nagyobb vállalatokkal is a kutatási kapcsolatok. Második riportunkban a Szegedi Tudományegyetemet mutatjuk be.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya, Kutatás, Mobiltech, Riportok
Szóljon hozzá most!

Alapkutatás magánvállalkozásban

Magyarországon még mindig üdítő színfolt, ha vállalat végez alapkutatásokat, különösen az igen költségigényes biotechnológia területén.

Kategória: Hazai pálya, Kutatás, Riportok
Szóljon hozzá most!

Géntudományi áttörés: a Nature folyóiratban publikált magyar biotech siker

Új frontot nyitnak a gének működését számítógépes eljárással vizsgáló rendszerbiológia, a hagyományos genetika és az evolúcióbiológia között azok a Lendület program keretében elért kutatási eredmények, amelyeket az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársai publikáltak a neves brit Nature folyóirat két genetikai … Folytatódik….

Kategória: Blogzine, Hazai pálya
Szóljon hozzá most!

A biotech ifjúság Nanobuszon utazik

A jövő biotechnológiai kutatóinak toborzásában segíthet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) új kezdeményezése. A Csodák Palotájának guruló változata a NANOBUSZ, amely három évig járja majd az ország városait, azokat ahol van középiskola.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya