Címke: k+f

Szóljon hozzá most!

KwakLab Innovációs SzuperSztráda – 19 érdekes projekttel

A KwakLab fejlesztőlaboratóriumában 19 kutatási-fejlesztési projekt mutatkozott be az egészségügy, informatika, vegyipar, biotechnológia, építőipar és a műanyagipar területéről.

Kategória: Blogzine
kwaklab1
5 hozzászólás

Hírelemzés: új elnök a NIH élén

Szeptemberben nagy hullámokat vert a Gazella pályázat, amelyet a NIH koordinált. Nemcsak a közösségben, hanem a hivatalos helyeken is. Aztán decemberben már rebesgették… számos forrástól hallottuk, hogy a NIH mb. elnöke helyett új elnök érkezik. A hullámok lassan partot értek… … Folytatódik….

Kategória: Piaci füles, Social Media
arhullam(650x433)
Szóljon hozzá most!

Növekvő k+f ráfordítás

A Deloitte felmérése szerint a magyar cégek egyre többet költenek innovációra.

Kategória: Blogzine
delo_logo
Szóljon hozzá most!

Magyar rákkutatási eredmények

Spin-off cégben hasznosul a tudás

Kategória: Blogzine
cacner
Szóljon hozzá most!

Az 5. elem, avagy innováció és startupok

Ki volt Steve Jobs mentora? És mi a startup-ok alapításának ötödik faktora? (a nemzetköziség – tőke – tudás – ekoszisztéma mellett) – Antos László, Innovációs Szövetség és jómagam cikke, amely a Magyar Ipari És Környezetvédelmi Magazin részére készült.

Kategória: Kutatás
5elem
Szóljon hozzá most!

Új K+F központ Budapesten

A Telekom csoporthoz kötődő, 2500 fős IT Services Hungary Kft. 70 új munkahelyet hozott létre azzal, hogy a kutatás és fejlesztési tevékenységét Debrecen után a fővárosra is kiterjesztette. Még az idén több száz, egyetemekről toborzott pályakezdővel bővítenének.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya, Kutatás
IT_Services_Logo
Szóljon hozzá most!

Milyen lesz az új K+F törvény?

Jelentősen átrendezi a hazai kutatás-fejlesztés szabályait a Parlament előtt lévő törvénycsomag. A támogatások egy része eltűnik. Hogyan fog így duplázódni a K+F ráfordítás?

Kategória: Blogzine, Kutatás
k_plusz_f
Szóljon hozzá most!

Januártól k+f adókedvezmények jöhetnek

Eseti bizottság fejlesztené az innovációt. Két kormánypárti képviselő azt javasolja, hogy az országgyűlés innovációs és fejlesztési eseti bizottságot hozzon létre. Januártól pedig akár 60 százalékos adókedvezményt is kaphatnak az innovatív cégek.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya
innovacio