Hazai pályaPiaci füles

A Docler és szakmai cégek az ISVH-ban

A Docler cégcsoport kockázati tőke befektető tagja, a Docler Investments Kft. tovább növelte portfolióját és szakmai partnerekkel közösen megvásárolta az ISVH Kft-t, Magyarország egyik nagy múltú, saját területén piacvezető ipari szolgáltató vállalatát.

A Docler Investments Kft. a szakmai társbefektetőkkel közösen létrehozott konzorcium tagjaként felvásárolta a magyarországi autóiparnak hőkezelési szolgáltatást nyújtó Indukciós és Védőgázas Hőkezelő Kft.-t (ISVH Kft.) A tranzakcióval 100%-os tulajdont szerző ISVH Műszaki  Zrt. egy tipikus menedzsment bevásárlási ügyletet hajtott végre a generációváltásra érett cégben.

A Szerszámgépipari Művek hőkezelő divíziójának örököseként 1989-ben alapított ISVH Kft. acélipari alkatrészek indukciós edzésével, valamint védőgázos hőkezelésével foglalkozik. A több évtizedes hőkezelési tapasztalat birtokában a cég vevői teljes biztonsággal vehetik igénybe a cég szolgáltatásait. Kiforrott, minőségi technológiát alkalmazó vállalkozás, amely az acélipari alkatrészek indukciós edzésével, valamint védőgázos hőkezelési tevékenységével saját piacán 50%-ot meghaladó piaci részesedéssel piacvezető.

A tranzakció a Docler Investments számára is mérföldkőnek tekinthető. „Ez a felvásárlás cégünk tavaly elfogadott új, diverzifikációra építő befektetési politikájának első gyümölcse. A gyorsan növekvő technológiai cégek mellett portfoliónkba immár olyan cégeket is keresünk, amelyek a hagyományos szektorokban működnek, komoly múltra tekintenek vissza és kimagasló jövedelemtermelő képességgel rendelkeznek” – mondta el Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője.

„A hazai vállalati és technológiai hagyományok megőrzésének is komoly értéke van. Az ISVH Kft-ben egy jó üzleti lehetőséget látunk, ahol a velünk partnerségre lépett új tulajdonos-menedzsment kimagasló technológiai és piaci ismerete, valamint a Docler cégcsoport stabil pénzügyi és ügyviteli szolgáltatási háttere új üzleti sikert hozhat” – jelentette ki Gattyán György, a Docler Csoport fő tulajdonosa.

Az ügylet során a szakmai befektetőket az autóiparban ill. a pénzügyi szférában komoly tapasztalatot és ismertséget szerzett menedzser, Steiner László és Lengyel Péter képviselte, akik korábban többek között a Rába Nyrt. vezérigazgatói és pénzügyi igazgatói tisztségét is betöltötték. „A célunk az, hogy a vállalat a tulajdonosváltást követően még magasabb szinten szolgálja ki vevőkörét és ezáltal tovább erősítse piaci pozícióját is” – mondta Steiner László, az ISVH Kft. új vezetője.

Az ISVH eladóinak tranzakciós tanácsadója az IMAP MB Partners, jogi tanácsadója a Lendvai és Szörényi ügyvédi iroda volt.

Megosztás