Hazai pálya

Spoiler veszély – GITR – NEW AGE!

Szóval meg kéne tippelnem, hogy ki nyeri meg a mai „Get in the Ring”, közép-kelet európai versenyt?! De nem könnyű! Nem. Mert ma ugyan részt vettem (= bocs, részt vehettem) a verseny előválogatásán, mint felkészítő inkubátor (sic!). Ott ahol igazi európai színvonal vonult fel! Észt, ukrán, horvát, osztrák, lengyel, román és persze magyar startupok. És nem is akár milyen színvonalon. — És innen, akit a spoiler zavar, az inkább ne olvassa… És az se, aki ma 16 órára eljön az Akváriumba a versenyre! No way… Mert spoiler jön!

MOTIVÁCIÓ (= átugorható rész, bots)

Nos mielőtt elárulnám kire tippelek, mint az idei „Get in the Ring”, azaz röviden GITR idei győzteseként, hadd mondjam el a belső motivációmat, ami miatt a sztori mögé álltam és ami miatt ma is tolom az ügyet, amit a GITR, a NEW AGE ügye hajt. Szóval volt egy bennfentes-befektető-haverom (BBH), aki anno megkeresett engem, talán 3 éve egy sztorival. Egy vérbeli startup sztorival, ami az USA-ban indult volna és magyar startup akart lenni. Egy szolgáltatásra épülő sztori és igazi amerikai pitchdeck-kel. Igazi kinti sztoriként és full dinamikus csapattal. Ritkán láttam ilyet akkor. És én, aki igazi csodára várok évek óta, bizony rázizzentem. Mert érezni lehetett akkor is, hogy a startup valami más. És olyan, mint a Valley-ben a nagy sztorik. És azóta BFH-haverom és csapata meg is csinálta, több körben és saját erőből, minden hazai forrásból. És erre büszkék vagyunk. Magunk között csak azt mondjuk : „Just it!…”

gitr_2

Szóval az én sztorim itt indult a GITR versenyekkel. (Bocs, a fotón is ezt a polémiát ábrázolom…  a tavalyi versenyről.)

És itt folytatódott: ITT, majd ez lett belőle: ITT. És ez már persze történelem, hiszen ebből értettem meg, hogy itt valami új korszak épül.

 

Annak a haveromnak a vezetésével, akit én csak BBH-nak hívok. Mert aki révén a magyar befektetői világ és amit mi itthon befektetésről hittünk eddig átalakulhat! No de miként is? Aki nem akar erről nem akar lemaradni, annak nem árt részt vennie a mostani legnagyobb eseményen, amit a korszak-váltó startup eventnek becézhetnénk… csakúgy szolidan, vagy inkább fellengzősen? No de térjünk a tárgyra!

NEW AGE – AKVÁRIUM, NOV. 24, ESTE, JÖN!

Szóval itt SNITT! Mert innen ugrunk a mai napra, amikor ez az egész „NEW AGE” sztori elnyerte az értelmét. Mert évek óta az mozgat, hogy igazi európai színtéren lehessen szerepelni, versenyezni abban a nagy-startup-világban, amit itthon mindig is próbálunk magunk elé képzelni, magunk előtt tudni, vagy éppen bennfentesként ismerni…

Ezért vállaltam el anno a Climate-KIC inkubációt, ezért járok évek óta a Climate-KIC európai országokra nyúló hálózatában masterclass-okra. Azért, hogy megtanuljam, átvegyük azokat az európai startup ideálokat, működési modelleket, módszertanokat, amik kapcsán a startup élvonalba kerülhetünk, az európai él-ligában játszhatunk! És ez az él-liga, mától itt van Budapesten! Jelentem itt VAN! Újjé, ITT VAN! Nagy betűvel! Tényleg!

Mert holnap érkeznek a GITR zsűrijében szereplő igazi nagy arcok, egyrészt itt lesz Marcus, aki vezetésével a Pioneers köre megmutatta, hogy Kelet EU-ban is lehet nagy startup versenyt szervezni. Aztán jön Max Kelly, a világ második inkubátorának londoni vezetője. Aki nem tudja, mi a 2. inkubátor, nem is merem leírni…

kepernyo%cc%8bfoto-2016-11-23-23-04-59

Szóval ilyen arcok jönnek megnézni, hogy itt mi magyarok tudtunk-e korszakot váltani a startup világban! És bizony ott kell lennünk a csütörtöki Akvárium-beli eseményen!

VERSENYZŐ STARTUPOK

És azt hiszem mind ott leszünk! Mert a mai felkészítés alapján az a spoilerem, hogy az európai élvonalba illő startupok fognak az Akváriumban versenyezni! Ma elég kemény dió volt, mert az előszűrésen 14 db startup ment át, aki  mind elutaztak Budapestre, hogy részt vegyenek egy felkészítésen, majd egy előzsűrizésen, amelyen a legjobb 8 startup került ki győztesen. Azok, akik a ma esti GITR döntőn a ringbe szállnak!

És szerintek ki jutott be? Bemásolom ide, hogy ki versenyeztek (= 14 db startup):

kepernyo%cc%8bfoto-2016-11-23-23-38-18

kepernyo%cc%8bfoto-2016-11-23-23-38-29

kepernyo%cc%8bfoto-2016-11-23-23-38-38

kepernyo%cc%8bfoto-2016-11-23-23-38-46

kepernyo%cc%8bfoto-2016-11-23-23-38-58

És megadom azt is kik lettek a nyolc döntőbe jutott startup! Gratulálunk!

4SmartStreets (Észtország),

DRS defectRadar Gmbh (Ausztria),

InnovaLab Ltd (Lengyelország),

Intellyo (Magyarország),

Moow (Magyarország), 

Robotrainer (Magyarország),

Symme3D (Románia), 

viRa Technologies (Ausztria).

 

Aki jönni akar a döntő versenyre, annak publikus, persze! Itt lesz:

Akvárium, csütörtökön, nov. 24-én 17 órától, a link ITT

Gyertek! Európai buli!

New age!

image2

 

Megosztás