Blogzine

Magyar Startup a hírügynökségek világkonferenciáján  

 

Korábban írtunk már  a mobiltelefonnal készített hírértékű felvételek elektronikus piacterét építő magyar startupról, a Reporterről. A piaci bevezetést december elejére tervező cég egyedülálló lehetőséget kapott, mert a szervező hírügynökség meghívta a csapatot az idei csúcstalálkozóra.

A News Agencies World Congress-t három évente rendezik meg, így szerencsés egybeesés volt a Reporter számára, hogy épp az idén tartották a rend
ezvényt. A Bakuban szervezett kongresszuson 160 hírügynökségi vezető jelent meg a világ 60 országából. A legnagyobb ügynökségek (AP, AFP, DPA, Press Associates, Reuters…) mellett számos kisebb, innovatív hírügynökség is képviseltette magát.

A három napos rendezvény témái ideálisak voltak a hír innovációval foglalkozó Reporter számára; a plenáris üléseket követő szekciókban olyan témákkal foglalkoztak a nagy ügynökségek vezetői, mint a jövő hírfogyasztási szokásai, a közösségi oldalak hírtartalmainak és az ezekhez kapcsolódó technológiák lehetőségei, illetve az innováció a hírügynökségek életében. Szinte mindegyik kongresszusi kiemelt téma azokkal a kérdésekkel foglalkozott, amikre a magyar fejlesztőknek kész válaszaik voltak.

d653314b-249c-48ae-9fc0-bb1636f87b45

A Reporter a háromnapos kongresszuson 46 hírügynökség több mint 60 vezetőjével folytatott egyeztetést, és mutatta be a kifejlesztett platformot és a mobil alkalmazást. Egy startup számára egészen a piaci megjelenésig fontos a validáció, ennek a legjobb terepe volt a kongresszus a magyar csapat számára. Mivel valamennyi tárgyalópartnerük szívesen fogadta a partneri kapcsolatot és a decemberi indulástól kezdve nagy többségük információbázisként kezeli a Reporter piacterét, a megerősödve zárta a programot, és biztosak benne, hogy termékükre igényt tart a hírügynökségi világ.

A magyar startup a kongresszus eredményeit összegezve elmondta, hogy már a jövő héten Portóban találkoznak újra a Portugál hírügynökséggel, illetve a spanyol hírügynökség még az idén Spanyolországba invitálta a Reportert, a globális piaci szereplők pedig az év végén készek találkozni a csapattal és egyeztetik a folytatás feltételeit. A helyszínen együttműködési megállapodást kötöttek az IEPF-fel is, mely a régió legjelentősebb hírügynökségi – hírszolgáltató szervezete. A Reporter képviselői szerint az elmúlt pár napban létrejött kapcsolatrendszer biztos alapot ad a december elsejére tervezett piacra lépéshez, ekkortól lesz elérhető alkalmazásuk az Appstoreban és a Google Play-en.

Megosztás