Hazai pálya

Scale-up 1.: Burton Lee Magyarországon

Pénteken 11.30-14.00 között közösségi beszélgetés lesz a startup-ok fejlesztési módszereiről Prof. Burton Lee-vel, a Stanford Egyetem tanárával, a Roosevelt Irodaházban. Az eseményt megnyitja és a kerekasztal beszélgetésben részt vesz Dr. Pálinkás József, a Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. A belépés díjmentes.

Magyarország Külügyminisztériuma közreműködésével, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont szervezésében Magyarországra látogat a Szilícium-völgybeli Stanford Egyetem professzora, aki évtizedek óta oktatja a világ vezető technológusait és startup alapítóit.

Ez alkalomból exkluzív közösségi eseményre hívjuk és várjuk a startup alapítókat, technológiai és innovációs szakembereket, kutatókat és egyetemi hallgatókat:

2017. január 13., péntek 11.30 – 15.00

Roosevelt Irodaház “D” torony, konferencia terem

1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8. 1. emelet “D” torony

Az rendezvény nyelve: angol, az eseményen történő részvétel díjmentes.

P R O G R A M

11.30 – 12.00           Érkezés és regisztráció

12.00 – 12.05           Moderátori üdvözlés – Miskolczy Csaba ügyvezető (Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési kft.)

12.05 – 12.30           Move from startup to scale-up!” *Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökének prezentációval kísért köszöntője, arról, miként ösztönzik a hazai innovatív vállalkozások számára biztosított közfinanszírozású pályázatok a vállalkozások fenntartható növekedését.

 

12.30 – 14.00           Páros innovációs kerekasztal beszélgetés Prof. Burton Lee-vel és Dr. Pálinkás Józseffel.

A „kétszer harmincperces beszélgetési blokk egy-egy gondolatébresztő hazai innováció rövid (3-5 perces) prezentációjával kezdődik, majd a felvetett kérdésről beszélgetnek a kerekasztal résztvevői:

„A” beszélgetési blokk: Módszertanok a startup fejlesztésre és az innovációs potenciál bővítésére – innovációs kihívások, amelyek átformálják a hagyományos iparágakat. (Pl. autóipart a robotika, közlekedést az önjáró autók, VR oktatást, drónok a szállítmányozást). Európa vs Szilícium völgy. Ehhez milyen módszertanok segítenek? Például „soft prototyping”, „design thinking” vagy akár VR-megoldások – Előtte prezentál: RoboTrainer startup (Galambos Péter, Győr), amely „virtuál reality” alapú gyártástámogató módszerét mutatja be

„B” beszélgetési blokk: Scale-up kihívások – Kutatókra vagy startupokra van elsősorban szüksége az innovációs iparnak? Milyen tudást építsünk a lokális ökoszisztémákban? Mely kutatási területek kurrensek a későbbi piaci hasznosítás tekintetében? Miképpen pótoljuk a már külföldön dolgozó tehetségek agyát és tudását? – Előtte prezentál: SOLART napenergia startup (Thomas Heinfarth, Jászfényszaru)

 

14.00 – 14.15           Kérdések a nézőktől

14.15 – 15.00           Networking – az ételkostolót az ORDIT startup csapata nyújtja, a sajtó részére exkluzív interjú készítése a külföldi vendéggel (előzetes egyeztetés alapján)

Kérjük, hogy visszajelzését 2017. Január 12-ig ide küldje:

Dömötör Tekla, domotor.tekla@enterprisehungary.hu

 

 

 

Megosztás