Külföld

Rita és Péter a Szilícium völgyből

Nos a kedves házaspár, aki Pécsről nyomja a hazai start-up-ok szekerét most a Szilícium völgyből tudósít! Köszönjük! Íme: „Magyarok a lean konferencián!” – helyszíni tudósítás következik!

Kritófné Gugl Rita és Kristóf Péter beszámolója következik:  

Magyarok a lean startup konferencián

Több magyar, és összesen mintegy 1400 fő részvételével kezdődött meg kedd este a lean startup konferencia San Franciscoban, amelynek az impozáns Fairmont Hotel ad otthont. A december 10-i megnyitón Eric Ries és Sarah Milstein mutatta be a programot. Az Insiderblognak a frazir.com, Kristófné Gungl Rita és Kristóf Péter két tanácsadója számolt be röviden a rendezvényről.

KÉP no.1.: Sarah Milstein és Eric Ries megnyitja a Lean Startup konferenciát, San Francisco, Fairmont Hotel:

Eric_Sarah_megnyito

Az első, minden résztvevő számára nyitott, közös este 12 prezentációnak adott helyet. A műfaj az „ignite” névre hallgat, ami azt jelenti, hogy az előadóknak pontosan 5 percben kell 20 dián keresztül elmesélniük a projektjüket, történetüket úgy, hogy közben nincs óra, ami visszaszámlálna, jegyzetet sem használhatnak, és a diák is időzítés alapján váltanak.

12 briliáns prezentációt hallhattunk, amelyek teljesen elfeledtették a hallgatósággal a szigorú kereteket, amelyek az előadók kezét megkötötték. A bemutatott projektek mind a lean startup módszer különböző alkalmazási területeire világítottak rá, egyértelműen sugallva azt az irányt, hogy a lean startup társadalmi haszon előállítására is alkalmas. A projektgazdák szerteágazó értelmezései a legkülönfélébb felismeréseket közvetítették a hallgatóság számára.

A Detroitban víz nélkül maradt szegény emberek számára létrehozott jótékonysági projekten túl, az egyházak és a startupok közös vonásait, továbbá egy város és egy startup menedzselésének hasonlóságait ismerhette meg a közönség csattanós, 5 perces történetek formájában. Ezen kívül fény derült olyan, eddig még fel nem tárt erőforrásokra is, mint például a nővérek szerepe az egészségügy kommunikációjában, hatékonyságában; ők azok, akik a legközelebb vannak a betegekhez, mégsem vesznek részt a kórházak belső és külső kommunikációjában. Az előadók mindegyike a lean startup módszertan lényegi elemeire és elveire mutatott rá, saját példáján keresztül.

Mindez csak egy ízelítő volt abból, ami a következő két napban vár a konferencia résztvevőire – az Insiderblog ezekről is beszámol majd.

KÉP no.2 : A képen az egymásra talált magyar résztvevők láthatók – a szerzők balról a 2-3. helyen láthatóak: 

magyar resztvevok:

És persze köszönjük Eric Ries-nak is!

ericreiss-screenshotamazon-12-29-11-slide-304

Megosztás

One thought on “Rita és Péter a Szilícium völgyből

Comments are closed.