Beszállt a NetLock-ba a Docler

Többségi, 51,05 százalékos, tulajdont szerzett a Docler Investments a NetLockban, Magyarország piacvezető hitelesítés-szolgáltatójában.
Többségi tulajdont szerzett a Docler csoport Magyarország piacvezető, a közigazgatásban is elfogadott hitelesítés-szolgáltató cégében, a NetLock Kft.-ben.  A Docler cégcsoport felvásárlásokkal és kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó tagja, a Docler Investments Kft. azért döntött a tulajdonszerzés mellett, mert a NetLockban ígéretes befektetést lát.

A tulajdonszerzést az is indokolta, hogy a NetLock a Docler többi tagvállalatával együttműködve kiaknázhatja a meglévő szinergiákat.
A megállapodással a Docler Investments Kft. 51,05%-os tulajdonrészt szerzett a NetLock Kft.-ben, a fennmaradó üzletrészre pedig vételi opciót szerzett, amelyet két év alatt hívhat le.

A megállapodás szerint a NetLock megőrzi önállóságát és jelenlegi menedzsmentjével működik tovább, de stratégiai együttműködést alakít ki a Docler cégcsoport néhány tagjával, főként a piacvezető hazai domain regisztrátor Dotroll Kft.-vel és az online fizetési szolgáltatások fejlesztésével foglalkozó Escalion Hungary Kft.-vel.

A tavaly tavasszal kezdődött tárgyalások során a Docler csoport viszonylag gyorsan felismerte, hogy a NetLock egy ígéretes felvásárlási célpont, hiszen innovatív, folyamatosan a piaci igények előtt járó, kiváló szakembergárdával és erős piaci pozícióval rendelkező, gyorsan növekvő vállalkozás.

„Számunkra a NetLock azért izgalmas befektetés, mivel egyszerre jelent vonzó pénzügyi perspektívát, valamint dinamikus növekedést ígér egy folyamatosan bővülő réspiacon” – mondta el a megállapodás kapcsán Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője (képünkön).

Makra Zsolt hozzáfűzte, hogy a megállapodás olyan szinergikus együttműködési lehetőségeket kínál a cégcsoport más tagjaival, amelytől a teljes cégcsoport versenyképességének további erősödését várják.

*

Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezetője (alábbi képünkön) szerint az együttműködés új lehetőségeket teremt, és új piacokat nyit meg, nemzetközi szinten is. Ezen túl a vállalatcsoporton belüli tudásmegosztás olyan előnyökhöz juttathatja a NetLock Kft.-t, amelyek hozzájárulhatnak a termékek és szolgáltatások bővítéséhez, továbbfejlesztéséhez.

***

CÉGINFÓK

A Docler Investments

A Docler Investments Kft. 2011-ben jött létre a Docler cégcsoport kockázatitőke-befektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó tagjaként. Célja, hogy elkülönült szervezeti keretek között, a legmagasabb szakmai standardoknak megfelelően, professzionálisan segítse a cégcsoport felvásárlási és befektetési feladatait. A társaság tőkével és a teljes cégcsoport tapasztalatával, valamint üzleti és technológiai infrastruktúrájával támogatja az olyan nagy növekedési  potenciállal rendelkező cégeket, amelyek nem csak tulajdonosaik hanem szélesebb közösség, de akár az ország  számára is  képesek értéket teremteni. A Docler Investments a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület teljes jogú tagjaként annak szakmai és etikai standardjai szerint működik.

A legnagyobb hazai online cég székháza: Docler Holding

A NetLock Kft.

A NetLock Kft. Magyarország első, a közigazgatásban is elfogadott, minősített hitelesítés-, időbélyegzés- és archiválás-szolgáltatója. Termékei és szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy elektronikusan is hitelesek és biztonságosak legyenek a vállalatok és intézmények mindennapi üzleti folyamatai. Hitelesítés-szolgáltató, PKI tanácsadó és PKI rendszerintegrátor vállalatként a hazai elektronikus üzleti megoldások meghatározó technológiai és jogi szakértője, szállítója. Szakértőként segítséget nyújt a vállalatok hosszú távú versenyképességéhez, illetve hatékonyságuk növeléséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .