BlogzineHazai pályaPiaci füles

Június elején magyar CES, negyedszer

A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2012. június 6-án negyedik alkalommal rendezi meg a legígéretesebb magyar info-kommunikációs termékek és szolgáltatások számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Innovációs TechShow-t. A kiállítókat országos pályázaton választja ki a szakértői zsűri.

A „magyar CES“-ként aposztrofált látványos bemutató rendezvény célja a magyarországi info-kommunikációs iparág legújabb, legizgalmasabb, már kézzelfogható eredményeinek bemutatása a szakmai közönség, a potenciális befektetők, és az érdeklődő nagyközönség számára. Az idei kiállításon bemutatandó legjobb 21 pályaművet nyílt, országos pályázaton választja ki a szervező által felkért független szakmai zsűri.

A pályázatok leadásának határideje május 11.

A júnus 6-án megrendezendő Innovációs TechShow az Akváriumban (egykori Gödör) várja a legújabb magyar találmányok iránt érdeklődőket.

Idén a kiállítók mellett bemutatkoznak a legeredményesebb hazai startup inkubációs programok is, akik módszertanuk erősségeit, sikertörténeteiket mutatják be a közönségnek.

Az Innovációs TechShow kiemelt támogatója a Magyar Telekom, védnöke a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH).

Az esemény szakmai partnerei az Akkreditált Infokommunikációs Klaszterek Fóruma, az Informatikai Vállalkozások Országos Szövetsége (IVSZ) és a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ)

***

„Az Innovációs TechShow mára az izgalmas fejlesztések, nagy jövő előtt álló start-up cégek meghatározó találkozóhelyévé vált. A szervező Klaszter elnökeként nagy várakozással tekintek az idei rendezvény elé, amely az elmúlt év legígéretesebb innovációi mellett a korai fázisú fejlesztések legjobbjainak is bemutatkozási lehetőséget biztosít majd. A Magyar Telekom, mint kiemelt támogató számára pedig az Innovációs TechShow az egyik leghatékonyabb módját jelenti a közép- és kisvállalkozások megismerésének, támogatásának, és azon innovatív ötletek felkutatásának, amelyekből piacvezető termék vagy szolgáltatás születhet“ – mondta Pukler Gábor, a Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöke, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója.

TechShow Nagydíj

A TechShow látogatói idén is szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott kiállított találmányra. A legtöbb szavazatot kapó fejlesztés a  TechShow Nagydíj mellett értékes díjakat is nyer.

Korábbi TechShow-díjazottak:

– iPONT (2009)

– TcT (2010)

– Webcam Laboratory (2011)

Mobilitás és Multimédia Klaszter

Az Innovációs TechShow-t 2009 óta megrendező Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) a magyarországi mobil és multimédiás technológiák szereplőinek és a hazai kutatás-fejlesztői kapacitásának összefogására jött létre 2007-ben. Az MMKlaszter Magyarország egyik legeredményesebb akkreditált innovációs klasztere, amely közel 70 tagot számlál, köztük telekommunikációs és informatikai nagyvállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint egyetemi partnereket. Az MMKlaszter kiemelt célja, hogy közös projektek katalizálásával, innováció-menedzsmenttel és forrásszervezéssel segítse a klasztertagok fejlesztéseinek piacra lépését.

Az MMKlaszterben jelenleg több tucat innovációs projekt megvalósítása zajlik, közel 8 milliárd forint értékben.

Megosztás

One thought on “Június elején magyar CES, negyedszer

Comments are closed.