1 millió eurót kap a CE On-Demand a Doclertől

A Docler Investments 1 millió euró mezzanine kölcsönnel járul hozzá  a felhőszolgáltató CE On-Demand terjeszkedéséhez
A kockázatitőke-befektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó Docler Investments Kft. 1 millió euró átváltható kölcsönről szóló megállapodást írt alá a CE On-Demanddal. A forrás a budapesti központú felhőszolgáltató portfólió-bővítéséhez és földrajzi terjeszkedéséhez jelent hozzájárulást.

“A Docler Investments befektetési stratégiája során nagy növekedési potenciállal és nemzetközi sikerekkel rendelkező innovatív vállalkozásokat céloz meg. A CE On-Demand rendelkezik ezekkel a kvalitásokkal és attraktív üzleti terve van a jövőre nézve. A mostani belépéssel egy hosszú-távú kapcsolatot szeretnénk megalapozni” – mondta Bernáth Zoltán, a Docler Investments Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Informa Telecoms & Media piackutató cég nemrég a világ hét legjelentősebb, távközlési cégeket kiszolgáló felhőszolgáltatói közé sorolta a CE On-Demandot.  A vállalat távközlési cégek, rendszerintegrátorok és végfelhasználók számára nyújt felhőszolgáltatásokat és teljeskörű stratégiai tanácsadást. 2008 óta 25 partner, elsősorban vezető telekommunikációs szolgáltatók felhő stratégiájának tervezésében és kivitelezésében vett részt. Jelenleg 15 országban vannak ügyfelei és partnerei, de a cég folyamatosan terjeszkedik. A Docler cégcsoporthoz tartozó Docler Investments átváltható kölcsönét a szolgáltatás-portfólió bővítésére és további földrajzi terjeszkedésekre fogja fordítani a CE On-Demand.

Kovács Viktor, a CE On-Demand alapítója és kereskedelmi igazgatója elmondta: “A Docler Investments egy jelentős és az egyik legaktívabb kockázatitőke-befektető a piacon. A Docler cégcsoportnak számos olyan tagja és befektetése van az IT szektorban, amelyre a CE On-Demand támaszkodni szeretne a portfólió-bővítés során. Legnagyobb igény a felhő-bróker szolgáltatások iránt mutatkozik, amit legjobban akkor tudunk kielégíteni, ha szolgáltatásainkat a partnerek speciális és helyi igényeihez igazítjuk. A bővített szolgáltatás-portfólió segítségével partnereink olyan ekorendszereket tudnak létrehozni, ahol az ügyfelek élvezhetik a szolgáltatások széles választékát és kihasználhatják a felhő nyújtotta üzleti előnyöket. A mezzanine forrás segítségével olyan fejlődő gazdaságokba szeretnénk terjeszkedni, ahol nagy jövője van a felhőnek, mint például a Közel-Kelet, Észak-Afrika és Ázsia.”

A Docler Investments a második intézményi befektetői partnere a CE On-Demandnak, a DBH tavalyi befektetését követően.

“Befektetőként a DBH olyan piacvezetőket támogat, akikben megvan a lehetőség arra, hogy iparáguk globális szereplőivé váljanak. A CE On-Demand jó úton jár ahhoz, hogy példát mutasson ebben a tekintetben. Nagyok az elvárásaink feléjük nézve, amiket eddig teljesítettek, ezért izgatottan várjuk a Docler Investments-el együtt a CE On-Demand jövőbeli sikereit” – mondta Erdei Sándor, a DBH Investments elnök-vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .